Ovi, Dan Bittman, Dan Negru, Marina Almășan, Mihai Trăistariu și mulți alții vorbesc despre Eurovision

0
459

Ovi, Dan Bittman, Dan Negru, Marina Almășan, Mihai Trăistariu și mulți alții vorbesc despre EurovisionAm strâns pentru voi câteva impresii despre Eurovision.

Dan Bittman

„Dacă mă întrebaţi exact ieri care sunt ţările care merg la Eurovision puteam să vi le spun. Am văzut Ucraina, am zis sigur se duce. Israel şi Malta. Acestea sunt ţările tradiţionale. Noi nu suntem pe listă”, a declarat Bittman la emisiunea Exclusiv VIP, de la Prima TV.

Puteți citi aici: https://www.click.ro/vedete/romanesti/dan-bittman-verdict-dupa-esecul-la-eurovision-5-ani-de-acum-inainte-romania-nu-mai

Ovi: „Nu e drept că au trimis-o acolo fără selecție”

„E al treilea an consecutiv când ratăm calificarea. M-am uitat la tot concursul, a fost o semifinală bună, cu toate că s-au cam repetat numerele de coregrafie, ceea ce s-a întâmplat și cu Roxen. La show s-a mers pe aceeași rețetă. Cei care au avut o piesă mai cu zvâc, mai cu energie, așa ca după pandemie, au atras atenția. Piesa lui Roxen a avut un mesaj puternic, dar a fost greu de pus în scenă. Nu a surprins ca act artistic, ea e o fată din generația tânără, e cool. Vocal, cred că a avut probleme de sunet, nu cunosc foarte bine experiența ei de live, dar se putea mai bine.

Au fost alți artiști care și-au susținut partitura vocală mai bine. Ea e faină așa, dar post pandemic lumea vrea energie, în contextul Eurovision trebuie să surprinzi cu ceva”,  a declarat Ovi, în exclusivitate pentru Click!

Puteți citi aici: https://www.click.ro/vedete/romanesti/exclusiv-ovi-dupa-esecul-lui-roxen-la-eurovision-putea-sa-surprinda-mai-mult

Mihai Trăstariu

„Pe Roxen am premiat-o când era mică. Mi-a placut dintotdeauna MULT glasul ei. I-am promis chiar un duet încă de pe atunci.

Legat de prestația ei de la Eurovision-ul din seara asta …
Roxen a cântat bine. Ei nu ai ce să-i reproșezi: piesa asta a primit-o – pe asta a cântat-o ! O piesă care, pe Roxen, o pune în valoare în studio … dar nu live.
Din nou, ascultând-o live, am avut senzația că nu are precizie maximă, că nu are suflu … cel mai probabil din cauza dansului și a mișcărilor bruște. Sau … poate așa e timbrul ei – puțin tremurat. Ori poate … faptul că e prea mică, prea necoapta pentru un concurs de o asemenea anvergură.
Habar n-am. Cert e că … a fost prea mare concurența în Semifinala I ca să treci în Top 10.”

Dan Negru

„Cică am ratat iar Eurovizionu’.

Niciun cântareț român sau moldovean n-a avut curajul sa ducă un mesaj unionist pe scena Eurovisionului in prime time-ul televiziunilor europene.
Măcar rămânea ceva după Eurovizioanele astea.
Cu atât mai mult cu cât „nu e voie”.
Oricare artist o putea face „ilegal” , dincolo de scenariu pentru ca totul e live.
Așa, am rămas cu lălăielile…”

Marina Almășan

„Spectacolul Eurovision de aseara ne-a starnit – mie si echipei mele – amintiri dragi. In 2010, cand m-am aflat la cârma Eurovision, dragii nostri Paula si Ovi – selectati de romani in urma unei competitii nationale drastice- s-au suit pe a treia pozitie a podiumului european. A fost cea mai frumoasa izbanda profesionala a carierei mele!

Am jurat ca si in anul urmator, voi aduce Romania in primii 10. Din pacate Hotel FM, cu toata charisma lui David Luke Michael Bryan, solistul britanic al trupei oradene, s-a plasat , in finala, pe locul 17 din cele peste 40 de tari finaliste.

Desi locul era unul onorant pt Romania, mi s-a parut corect sa demisionez din pozitia de sef al delegatiei Romaniei. Irina Radu, PDG-ul de atunci, nu mi-a salutat gestul, insa eu, față de mine insami, nu-mi indeplinisem promisiunea.
Din anul urmator s-au succedat alti colegi ai mei, la carma Eurovision. Cativa dintre ei, buni profesionisti. Eurovisionul insa m-a mai adus niciodata romanilor acea bucurie unica, oferita noua de editia de la Oslo..
Ieri, repet, am fost tare mahnita… Si macar de ar fi singura mahnire…

Nelu Stratone (jurnalist, om de radio)

„EUROVISION 2021. Mi s-a părut cea mai proastă și jenantă reprezentare a TVR de la începuturile participării noastre în concurs. Voce zero… show zero… compoziție zero… Echipa care s-a ocupat de acest eveniment ar trebui să-și dea demisia în bloc… Oamenii ăștia chiar nu au nici-o treabă. Nu mă refer doar la muzică ci și la show.

Azerbaidjan, Israel, până și Cipru, au înțeles foarte bine care-i treaba cu Eurovisionul. Să nu mai vorbesc de țările nordice sau de cele slave. care au dat clasă întotdeauna. Românii au avut întotdeauna probleme cu fel de fel de conspirații interstatale, tocmai noi care luam întotdeauna maximum de puncte de la moldoveni. și dădeam cele mai multe puncte Rusiei.

Domnișoara care ne-a reprezentat să-și caute un post de secretară pe undeva pentru că nu prea le are cu muzica… Deși, dacă mă gândesc bine și ca secretară trebuie să ai anumite calități pe care nu cred că le are… Lucram la un post de radio și tocmai debuta o nouă știristă lipsită de dicție, nervoasă și proastă dar… foarte mișto.

Vine redactorul șef, care habar nu avea cum ajunsese domnișoara în fața microfonului, și întreabă: ”Băi frate unde dracu ați găsit-o pe asta?”… ”În pat la patron”, veni răspunsul prompt al unui coleg… Dar nu trebuie să-și facă griji d-ra Roxen pentru că aia chiar arăta trăsnet…

Urmăresc Eurovisionul încă de la începuturi, de pe vremea răposatului. Au fost voci, printre care și a mea, care au avut ceva de comentat și la Trăistariu, Ovi, Bittman, Seling sau Anghel… dar, mea culpa, ăia erau deja din altă categorie…
Am înțeles că juriul din TVR a fost creat special ca să elimine manelismele din concurs dar observ că în ultimii ani au pus tălpi exact pieselor care aveau toate atuurile să ajungă hituri internaționale…
PS. Am adăugat și răspunsul pe care l-am dat unui prieten…”

 

Sergiu Bolotă (muzician)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here