Patricia Kaas: „Nu e deloc uşor să fii femeie în industria asta, dar după 30 de ani nu simt că mai trebuie să demonstrez ceva celor din jur“

0
50

Patricia Kaas aInterviu acordat în exclusivitate ziarului Adevărul
Cântăreaţa franceză Patricia Kaas, în vârstă de 50 de ani, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru „Adevărul“ despre piesele cu mesaje puternice de pe cel mai recent album al său, despre ce simte când priveşte înapoi la cele trei decenii de carieră şi a dezvăluit de ce îi place atât de mult să cânte pentru publicul din România.
(…)
„Adevărul“: Recent, aţi declarat că vă doriţi ca show-urile din România să fie exact ca dumneavoastră, pentru că şi noul album dezvăluie femeia care sunteţi astăzi. Cum v-aţi schimbat? 
Patricia Kaas: Sunt diferită în primul rând pentru că timpul pur şi simplu a trecut peste mine. Apoi, ultimii zece ani au fost plini de emoţii de tot felul, s-au întâmplat foarte multe lucruri în viaţa mea şi am avut nevoie de ajutor. Acum mă simt mult mai bine din punct de vedere psihic, mă privesc cu alţi ochi, sunt mult mai încrezătoare în mine. Este un nou start în viaţa mea, atât ca femeie, cât şi ca artist. Noul meu album reflectă toate alegerile mele, modul în care gândesc şi felul în care fac muzică. Mă simt mult mai liberă, viaţa îmi pare mult mai uşoară, poate şi pentru că după 30 de ani de carieră nu mai simt că trebuie să demonstrez nimic celor din jur, poate doar mie. Nu-mi doresc decât să fiu fericită şi împăcată cu mine. În mod clar văd viaţa cu alţi ochi, totul e diferit pentru mine acum.
Sunteţi în industria muzicii de trei decenii. Ce sentimente trăiţi când priviţi în urmă?
Sunt mândră pentru că am făcut o mulţime de lucruri. E grozav pentru că nu sunt foarte mulţi artişti francezi care au reuşit să aibă o asemenea carieră. Sigur că am şi mici regrete, toată lumea are, dar cred că regretele te ajută să evoluezi. Dacă m-ar întreba cineva ce aş face dacă mi s-ar oferi şansa să o iau de la capăt, i-aş răspunde că ori aş schimba totul, ori nu aş schimba absolut nimic. Ori aş face totul complet diferit, ori aş face totul exact la fel.
În una dintre piesele de pe noul album vorbiţi despre homosexualitate. Speraţi ca muzica dvs. şi dvs. ca personalitate să puteţi schimba viziunea celor care refuză drepturile egale pentru persoanele gay?
Titlul piesei, „Refuge“, este chiar numele unui loc din Paris unde homosexualii sunt găzduiţi când familiile lor nu îi acceptă. Sunt foarte surprinsă că astfel de comportamente încă există în anul 2017, e foarte ciudat să vezi că oamenii încă nu sunt capabili să accepte homosexualitatea. Nu ştiu dacă muzica mea poate ajuta, dar măcar îi poate convinge pe oameni să aibă curajul de a vorbi deschis despre acest subiect. Muzica este foarte importantă, când cânţi astfel de cântece oferi speranţă şi îi încurajezi pe oameni să abordeze aceste subiecte considerate încă delicate.
Într-o altă piesă, „Adele“, cântaţi despre cum femeile trebuie să lupte mai mult decât bărbaţii pentru a se impune în societate. Dumneavoastră aţi simţit vreodată că trebuie să munciţi mai mult decât un bărbat pentru a obţine ceea ce vă doriţi?
Da. Nu este deloc uşor să fii femeie în această industrie, cel puţin din experienţa mea de viaţă. De regulă oamenii îşi pun tot felul de întrebări, dacă eşti suficient de puternică, dacă eşti suficient de capabilă să faci anumite lucruri. Întotdeauna oamenii te privesc puţin ciudat. Dar sunt sigură că aceste lucruri se întâmplă şi în alte domenii, nu doar în showbiz. Ce mi-a plăcut la această piesă, dincolo de linia melodică, au fost versurile, pentru că a fost pentru prima dată când am simţit că pot oferi un sfat unei tinere, unei adolescente, un lucru pe care nu l-am mai făcut înainte. În plus, această melodie m-a făcut să-mi dau seama că mi-aş fi dorit foarte tare să o ţin pe mama mea de mână mai multă vreme în timpul adolescenţei mele, să păşesc alături de ea în această lume, unde nu este foarte uşor să reuşeşti. „Adele“ este piesa mea preferată de pe acest album.
Puteți citi interviul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/interviu-exclusiv-patricia-kaas-nu-e-deloc-usor-femeie-industria-asta-30-ani-nu-simt-mai-trebuie-demonstrez-celor-jur-1_594179945ab6550cb82495b8/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here