Paula Seling şi Ovi şi-au pregătit piesa pentru Eurovision 2014. Participarea României, însă, e incertă

0
50

După succesul internaţional înregistrat în 2010 cu „Playing with Fire“, piesa ce i-a propulsat pe locul al treilea în finala Eurovision de la Oslo, Paula Seling şi Ovi (Ovidiu Cernăuţeanu) răsplătesc aşteptarea fanilor cu o nouă melodie, „Miracle“ pe care plănuiesc să o înscrie la Eurovisionul de anul acesta, dacă are loc concursul. Pentru asta, Ovi şi producătorii norvegieni ai casei Beyond 51 Productions lucrează de câteva luni, iar săptămâna viitoare vor să lanseze integral „miracolul muzical“ deja lăudat de fani în reţelele de socializare.
„Îmi doresc să se ţină Eurovisionul şi să facem un moment fain, să-i încântăm pe cei care au aşteptări mari de la noi“, spune Paula Seling, pentru „Adevărul”. „Colaborarea noastră din 2010 a fost foarte plăcută pentru ambele părţi şi a fost văzută cu ochi foarte buni de publicul european. Aşadar, propunerea lui Ovi de a lucra din nou a fost binevenită“, mai zice artista care speră să calce pe urmele premiantei din 2013, Emmelie de Forest, interpreta cântecului „Only Teardrops“.
A fi sau a nu fi la Eurovision
După ce în 2013, contratenorul Cezar Florin Ouatu s-a clasat pe locul al 13-lea la competiţia din Malmö, Suedia, cu piesa „It’s My Life“, compusă de Cristian Faur, anul acesta, participarea României este incertă. Reprezentanţii TVR susţin că doar un consiliu de administraţie poate lua o decizie, ceea ce este imposibil momentan, căci nu mai există o astfel de grupare în cadrul televiziunii române de stat. De la sfârşitul lunii decembrie 2013, Stelian Tanase ocupă funcţia de director general interimar al TVR.
Deşi viitorul e incert, Paula Seling e optimistă. „Noi oricum o să promovăm piesa, pentru că este foarte bună. Cum o vrea Dumnezeu. Dacă se aliniază lucrurile şi e scris să se întâmple, toate ideile se vor lega“, spune cântăreaţa care se pregăteşte zilele acestea pentru sesiunea de examene de la Conservator, unde e colega de bancă a lui Cristian Faur, la secţia Compoziţie.
Ştefan Stan, un posibil adversar
Tentat de Eurovisionul din 2014, după un an în care a colindat ţara pentru a-şi promova albumul „Povestea mea”, Stefan Stan a înregistrat piesa, „Breathe“, în colaborare cu TeddyK (Teodora Constantin), o tănără de 18 de ani ce-şi pregăteşte debutul muzical după un an de lecţii de canto cu Mădălina Cârcotă, soţia celebrului compozitor.
Câştigătorul primului sezon de la „Vocea României“ plănuia să lanseze pe 6 ianuarie melodia compusă special pentru Eurovision de Eduard Cârcotă (autorul hitului „Tornero“ interpretat de Mihai Trăistariu şi premiat cu locul al patrulea în 2006 – n. r.), dar, pentru că viitorul concursului e incert, artistul încă nu ştie dacă-şi va respecta promisiunea. Totuşi, Ştefan Stan îşi poate anticipa succesul pentru că la scurt timp după ce a postat pe Facebook fotografia din studioul de înregistrări a primit numeroase încurajări de la susţinătorii care-l văd pe scena din Copenhaga.
sursa: Adevărul

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here