Peisajul apocaliptic din Munţii Lotrului. Este nevoie de 600.000 de puieţi pentru înlocuirea pădurilor rase

0
51
Andrei Roşu în „Maratonul NePădurilor” Foto: Arhiva personală

„Cicatricile lăsate de tăierile ilegale în pădurile României nu se vor vindeca prea uşor”, spunea ultramaratonistul Andrei Roşu cu ocazia unei curse printre cioatele rămase din sute de hectare de păduri montane.

Este vorba despre o acţiune a celor de la World Wild Fund (WWF) România care, prin organizarea „Maratonulului NePădurilor”, au vrut să atragă atenţia asupra defrişărilor ilegale şi să-i convingă pe români să semneze în număr cât mai mare o petiţie care urmăreşte schimbarea Codului Silvic. O cursă începută şi dusă la bun sfârşit de un singur om, emblematic de altfel – recordmanul Andrei Roşu care a alergat mai bine de 100 de kilometri, la începutul lunii octombrie, timp de trei zile, prin Munţii Carpaţi.

Scopul lui Andrei a fost să arate oamenilor realităţi de pe teren, să expună pericolele care ar putea duce în continuare la dispariţia pădurilor şi să prezinte soluţii prin care să se evite în viitor astfel de dezastre. A încercat nu doar să vorbească despre un subiect extrem de sensibil în România şi să arate cum au fost rase de pe suprafaţa pământului sute de hectare de pădure, dar şi să demonstreze cum încet, dar sigur, societatea civilă poate schimba ceva.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/peisajul-apocaliptic-muntii-lotrului-nevoie-600000-puieti-inlocuirea-padurilor-rase-foto-video-1_5f914e085163ec42711dd4ff/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here