Playlist: Ziua internaţională a sărutului (6.07)

Articol preluat de pe site-ul HotNews

1
442

Playlist: Ziua internaţională a sărutului (6.07)Anual, la 6 iulie, se sărbătoreşte Ziua internaţională a sărutului. Aceasta a fost instituită în 2006 pentru a atrage atenţia asupra sărutului între persoanele care se iubesc, notează Agerpres citând site-ul daysoftheyear.com.

Expresie a afecţiunii umane, sărutul trimite o cascadă de impulsuri prin neuroni şi eliberează un amestec de hormoni dintre care cei mai importanți sunt oxitocina, care mediază relaţiile sociale, dopamina, cu rol în stimularea dorinţei şi serotonină, care contribuie la o stare de bine şi fericire. De asemenea, sărutul reduce nivelul cortizolului (hormon al stresului).

Sărutul reduce tensiunea arterială, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce reacţiile alergice, conform healthline.com.Ca manifestare culturală, sărutul este prezent în foarte multe opere de artă. Constantin Brâncuşi a exprimat această formă a afecţiunii umane în seria de sculpturi „Sărutul”, precum şi în lucrarea monumentală „Poarta sărutului”.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-magazin-23242554-6-iulie-ziua-internationala-sarutului.htm

Playlist:

1 COMENTARIU

 1. Pentru playlistul de ziua internatională a sărutului:
  Kiss the Bride – Elton John
  Kiss Me Deadly – Lita Ford
  Kiss An Angeld Goodmorning – Tom Jones
  The Kiss – The Cure
  Suck My Kiss – Red Hot Chili Peppers
  In France They Kiss On Main Street – Joni Mitchell
  Kiss – Maroon 5
  Kiss Me Quick – Elvis Presley
  Kiss Tomorrow Goodbye – Deep Purple
  Kiss That Frog – Peter Gabriel
  First Kiss On Mars – Stone Temple Pilot
  Kiss and Run – Fleetwood Mac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here