Playlist: Ziua Mondială a Somnului (16.03)

0
665
Ziua Mondială a Somnului (16.03)De Ziua Mondială a Somnului, celebrată la 16 martie, specialiștii amintesc cât de important este somnul dacă ne dorim o viață sănătoasă.
35% dintre oameni nu dorm suficient, ceea ce duce la tulburări psihice. În România, 9,6% dintre copii sunt la risc pentru tulburări de respiraţie în timpul nopţii.
„Problemele legate de somn constituie o epidemie globală care ameninţă sănătatea şi calitatea vieţii. 35% dintre oameni simt că nu dorm suficient, fiind afectaţi atât fizic şi psihic, însă rata celor care caută ajutor profesional este încă mică, în condiţiile în care cele mai multe tulburări de somn sunt prevenibile sau tratabile” a declarat, printr-un comunicat de presă, prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Secţiunii de Somnologie a Societăţii Române de Pneumologie.
 
De asemenea, studiile internaţionale au arătat că şi activitatea la locul de muncă este afectată de tulburările de somn.
 
„Tulburările de somn reprezintă o gravă problemă de sănătate publică pentru că afectează atât individul cât şi societatea. Conform National Sleep Foundation , 46% dintre persoanele cu tulburări frecvente de somn au raportat erori sau absenţa de la locul de muncă, comparativ cu 15% în cazul persoanelor fără afecţiuni cauzate de somn. O mai bună înţelegere a condiţiilor şi o mai bună cercetare a problematicii va contribui la reducerea impactului cauzat de tulburările de somn asupra societăţii”, a declarat dr. Oana Claudia Deleanu, membru Executive Committee of ANSS of European Sleep Research Society

Playlist:

 

Playlist despre vise:

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here