SUBIECTE MARI ŞI MICI

0
4

loteria bonurilor fiscaleAseară RealitateaTV a pus la cale o emisiune care dezbate emisiunea din 17.04. Fireşte cu Rareş Bogdan, Ion M. Ioniţă, Laura Chiriac şi una importată chiar de la A3 (îmi scapă numele, dar nu e important). Textele de pe ecran spun totul despre linia postului. Numele lui Băsescu apare de zeci de ori, exact ca la A3. „Acest om a fost preşedinte 10 ani” scrie pe burtieră… Păi a fost trimis din cer sau a fost votat de românii, pe care-i invocă lingăii? Respectivii îşi fac griji pentru salariile mici ale parlamentarilor, miniştrilor, bârfesc colegi de breaslă care nu-s din gaşca lor…* În acelaşi timp A3 are două grupuri de cetăţeni care-l toacă tot pe Băsescu, pentru că ţara merge bine, totul e perfect. Sunt desfiinţaţi şi Predoiu, Blaga, Gorghiu în prezenţa lui Ludovic Orban care priveşte smerit în jos.  Şi pe el îl preocupă casa din Mihăileanu. *Se vorbeşte despre „suferinţa acestui popor”, uitând că ei sunt plătiţi de un securist, turnător şi infractor care a luat din banii acestui popor nişte zeci de milioane de euro. În rest gaşca Gâdea repetă tot ce a spus de 10 ani încoace. Oana Stanciu îl taxează şi pe Orban, care se apără penibil, ca un elev speriat!
 
Am văzut conferinţa de presă susţinută de Klaus Iohannis la Cotroceni. După o nouă întâlnire cu reprezentanţii partidelor parlamentare. Orice întrebare concretă s-a ales cu un răspuns de lemn. Am fost total dezamăgit de prestaţia preşedintelui . Am sperat că după 100 de zile, va spune câte ceva concret, nu doar lozinci despre normalitate! USL merge înainte conform planului, dar cu alţi actori în prim plan.
 
Limbajul de mahala are loc şi la Cotroceni. Şeful de cabinet, Mihalache, e mare specialist în aşa ceva.  Nu degeaba s-a mirat lumea că Iohannis l-a luat cu el în echipă. El vorbeşte frumos-lemnos, dar are profesionişti în nuanţe în apropiere.
 
Cristian David, fost ministru de interne, acuzat de luare de mită poate fi judecat în libertate. Cum e cu Justiţia asta?  Omul a profitat şi s-a botezat…
 
Se discută în Parlament despre noi legi privind reţinerile unor suspecţi. Să nu mai fie plimbări cu cătuşe la mâini, să fie fie folosite numai pentru cei violenţi ş.a.m.d. Şerban Nicolae are o propunere decentă. De ce n-a făcut-o acum un an?
 
Dosarul lui Omar Hayssam aduce alţi oameni la DNA.
 
Bonuri fiscale şi la piaţă! La zarzavaturi, fructe… O idee penibilă! Trebuie găsită o altă cale. Loteria bonurilor a generat aşa de mulţi câştigători încăt suma a scăzut până la 100 de lei!
 
Oana Zăvoranu, săraca, a încasat 20.000 de Eu, „ajutor de înmormântare”. Două televiziuni se bat pe drepturi. Dementa a semnat, spun televiziunile neimplicate, cu două posturi.  A vândut decesul mamei, care i-a lăsat o avere serioasă. Dependenţa ei de televiziuni e una obsesivă. GhiţăTV critică, dar dă declaraţiile siropoase preluate de la Antena 1. Fata trece cu uşurinţă de la o stare la alta, ca tot omul defect. Mircea N. Stoian a sesizat corect că O.Z. face orice pentru a genera emoţia telespectatorilor.
Jocul de glezne de la DNA continuă. Alina Bica şi Dorin Cocoş trec „la arest la domiciliu” în timp Elena Udrea rămâne după gratii deşi a fost trimisă în judecată. I-au găsit încă un dosar. Acum se spune că a dat bani negri pentru campania PDL. Dar nimeni din PDL nu mai e anchetat. Fonfăitul Tinel Gheorghe (sau invers) e foarte ţâfnos şi spune că nu crede că cineva ar fi implicat din fostul PDL. Adică Udrea a dat bani la NIMENI şi a folosit sumele pentru sine? Arestul la domiciliu devine o bucurie pentru cei aflaţi „în arest preventiv”. Udrea ar trebui să vină din arest ca să ceară să fie arestată din nou? E singurul OM periculos din România, asta-i clar. DNA e corect, Judecătorii sunt corecţi. Atunci de ce nu ajunge femeia în faţa instanţei? Reiese că a luat bani cu camionul şi n-a dat nimănui. Aşa că se pot recupera de la ea.
Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui şi-a dat demisia. Asta după ce a rezolvat problema cu bucătăria de la Cotroceni.

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here