Preşedintele Radio România în audienţă privată la Papa Francisc

0
13

Radio România a fost invitată să participe sâmbătă, 18 ianuarie a.c., la audienţa privată acordată de Papa Francisc postului de radio şi televiziune RAI, cu prilejul aniversării a 90 de ani de radiodifuziune şi a 60 de ani de televiziune italiană.
La eveniment au participat reprezentanţi ai radiodifuzorilor publici şi alte organizaţii de profil din 12 ţări, printre care şi cinci radiouri publice din Europa. Bucurându-se de excelente relaţii de colaborare şi parteneriat cu RAI şi cu Radio Vatican, Radiodifuziunea Română a fost singurul post public de radio invitat din sud-estul Europei, dintr-o ţară majoritar ortodoxă.
Din partea postului public de radio din România, la audienţa acordată de Papa Francisc a fost prezent Preşedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu. Potrivit Preşedintelui SRR: „Lucrurile acestea se întâmplă o data în viaţă. A fost un moment absolut emoţionant. Am avut cu Sanctitatea Sa o scurtă discuţie în care am subliniat parteneriatul şi colaborarea excelentă pe care le avem cu Rai şi Radio Vatican şi în acelaşi timp i-am spus că am fi extrem de onoraţi, dacă într-o zi, una din orchestrele noastre îi va dedica un concert de muzică clasică sau muzică sacră. A fost extrem de încântat şi dincolo de cuvinte am văzut în privirea Suveranului Pontif şi în felul în care mi-a strâns mâna un semn de căldură şi de prietenie, categoric şi pentru radio, dar şi pentru România”.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here