Preşedintele Radio România în audienţă privată la Papa Francisc

0
7

Radio România a fost invitată să participe sâmbătă, 18 ianuarie a.c., la audienţa privată acordată de Papa Francisc postului de radio şi televiziune RAI, cu prilejul aniversării a 90 de ani de radiodifuziune şi a 60 de ani de televiziune italiană.
La eveniment au participat reprezentanţi ai radiodifuzorilor publici şi alte organizaţii de profil din 12 ţări, printre care şi cinci radiouri publice din Europa. Bucurându-se de excelente relaţii de colaborare şi parteneriat cu RAI şi cu Radio Vatican, Radiodifuziunea Română a fost singurul post public de radio invitat din sud-estul Europei, dintr-o ţară majoritar ortodoxă.
Din partea postului public de radio din România, la audienţa acordată de Papa Francisc a fost prezent Preşedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu. Potrivit Preşedintelui SRR: „Lucrurile acestea se întâmplă o data în viaţă. A fost un moment absolut emoţionant. Am avut cu Sanctitatea Sa o scurtă discuţie în care am subliniat parteneriatul şi colaborarea excelentă pe care le avem cu Rai şi Radio Vatican şi în acelaşi timp i-am spus că am fi extrem de onoraţi, dacă într-o zi, una din orchestrele noastre îi va dedica un concert de muzică clasică sau muzică sacră. A fost extrem de încântat şi dincolo de cuvinte am văzut în privirea Suveranului Pontif şi în felul în care mi-a strâns mâna un semn de căldură şi de prietenie, categoric şi pentru radio, dar şi pentru România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here