Proiect de lege: CNA ar putea controla Youtube și ar putea elimina sau bloca videoclipuri

Articol preluat de pe site-ul Profit.ro

0
268

Guvernul vrea să modifice Legea audiovizualului astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video, precum YouTube şi altele similare, să intre sub supravegherea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Ele vor avea nevoie de autorizare de funcţionare de la instituţie.

Proiectul de lege elaborat dorește transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr. 1808/2018 cu privire la serviciile media audiovizuale. Printre altele, furnizorii de servicii de streaming video vor avea obligația să ia măsuri pentru protecția minorilor sau atenționarea publicului larg privind materialele care conțin incitări la ură și violență.

În baza legii propuse, CNA ar putea solicita furnizorilor de streaming video să îndepărteze sau restricționeze conținutul, dar decizia trebuie să fie suficient de precisă și argumentată în mod corespunzător, astfel încât să permită furnizorului să ia o decizie în ceea ce privește acțiunile care trebuie întreprinse pentru a da curs notificării primite.

Puteți citi mai multe aici: https://www.profit.ro/stiri/politic/decizie-pregatita-cna-va-controla-youtube-si-alte-platforme-video-similare-si-va-putea-elimina-sau-bloca-clipuri-19347983

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here