Proiecţia de gală a DVD-ului „Pro Musica – Live in Prison” s-a bucurat de un succes deosebit la Timişoara

0
15

Pro Musica 2017Articol de Zoltan Varga publicat pe pressalert.ro
Sala Multifuncţională a CJT a devenit neîncăpătoare luni seara, cu ocazia proiecţiei de gală a filmului „PRO Musica – Live in Prison”, care a reprezentat totodată lansarea oficială a DVD-ului cu acelaşi nume, realizat după recitalul formaţiei care s-a desfăşurat în 7 mai 2015, la Penitenciarul Timişoara.
Cu o zi înainte, în data de 15 ianuarie, când s-a serbat Ziua Culturii Naţionale Române, ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu şi ziua în care s-au împlinit 44 de ani de la primul concert al formaţiei Pro Musica – membrii formaţiei au participat la lansarea acestui DVD chiar în incinta Penitenciarului Timişoara.
„Noi credem că muzica şi arta, în general, se face şi-n mediile neconvenţionale, unde se pătrunde mai greu. Pro Musica – Live in Prison este primul concert de muzică rock din România desfăşurat în penitenciar în care s-a utilizat toată logistica aferentă. Scena s-a montat timp de două zile. Suntem foarte mândri că am reuşit acest proiect şi le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. Odată cu finalizarea acestui proiect am avut ocazia să vedem că există încă multe prejudecăţi. Concertul nostru a fost un dar pe care l-am oferit celor de acolo. Pentru noi toţi a fost o experienţă extraordinară. Tot acest proiect nu putea să-şi aibă finalizatea şi nici măcar să înceapă fără susţinerea celor care au condus atunci Penintenciarul Timişoara. Preţ de două zile s-a instalat aparatura de spectacol. S-a schimbat logistica unei instituţii care nu înseamnă băile de nămol de la Călacea. Ne-a ajutat foarte mult chestorul dr. Ioan Băla. Echipa este foarte mare, au fost mulţi oameni care au lucrat la acest proiect. Cel care a realizat acest film a fost regizorul Gelu Şfaiţer “, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.
Puteți citi textul în întregime aici: http://www.pressalert.ro/2017/01/proiectia-de-gala-dvd-ului-pro-musica-live-prison-s-bucurat-de-un-succes-deosebit-la-timisoara-video/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here