Proiectul ambițios al japonezilor menit să ţină departe de orașe urșii periculoși

Articol preluat de Digi24

0
97

Proiectul ambițios al japonezilor menit să ţină departe de orașe urșii periculoșiV-aţi gândit vreodată că soluţia contra atacurilor tot mai numeroase ale urşilor ar putea fi tehnologia de recunoaştere facială? Japonezilor le-a trecut deja prin cap şi au început un proiect ambiţios care ar putea să ţină departe, fără violenţă, mamiferele periculoase.

Probleme mari cu urșii au și japonezii. Dar, în timp ce la noi se vorbește doar de metoda brutală și definitivă a vânătorii pentru a ține populația sub control, japonezii și-a propus să utilizeze recunoașterea facială pentru identificarea urșilor agresivi. Ca și la noi, și în Japonia urșii se aventurează din ce în ce mai mult în zonele urbane și numărul de atacuri ale acestor periculoase mamifere sunt în creștere. Oficialitățile din orașul Shibetsu speră că inteligența artificială îi va ajuta la o mai bună gestionare a situației. Deși figurile de urs par foarte asemănătoare, există mici diferențe cum ar fi distanța dintre ochi și nas care permit tehnologiei de recunoaștere facială să-i identifice pe scandalagii.

(…)

Nu e prima dată când o astfel de tehnologie a fost utilizată pe aceste animale: în urmă cu câțiva ani, cercetătorii din SUA și din Canada au implementat un sistem similar în încercarea de a evalua numărul populației din parcurile naționale.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/externe/proiectul-ambitios-al-japonezilor-menit-sa-tina-departe-de-orase-ursii-periculosi-1606747

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here