PROMOVARE CU APROBARE? (26.12)

0
129

Gica Petrescu 6 mai 2015
Articol de Iulia Radu
Astăzi, pe la prânz, am primit un telefon. Nu cunoșteam numărul, așa că m-am gândit că e Moș Crăciun, care vrea să se asigure că am primit cadoul și e totul O.K. Evident, am răspuns. Din difuzor s-a auzit vocea aspră a unui domn. Era supărat foc! M-a întrebat dacă eu lucrez cu Andrei Partoș. I-am spus că da. „Aveți pe site un eveniment”…. Îl rog să fie mai clar pentru că avem multe evenimente și nu știu la care se referă. Mă lămurește rapid: era vorba despre Festivalul In Memoriam Gică Petrescu. Am aflat apoi că am „onoarea” de a vorbi cu însuși organizatorul acestui eveniment: Dl Dan Ioan Șovar. Era foarte supărat. M-a întrebat cu cine avem contract pentru a promova acest eveniment („sigur, știu că este evenimentul anului 2015”, m-a asigurat el). Cum de ne permitem noi să promovăm un eveniment fără să luăm legătura cu organizatorul?? Omul era de-a dreptul revoltat! Mi-a spus că acum s-a lansat site-ul oficial al evenimentului și că au avut vreo 200 de vizite. Mă bucur pentru el! Noi avem aproximativ 2.000 zilnic! Mi-a mai zis că el plătește drepturi de autor la UCMR-ADA, că are contracte cu fiecare artist care urcă pe scenă! Și mă tot întreba cu cine avem noi contract?! Este pentru prima dată când aud că avem nevoie de un contract ca să promovăm un eveniment. Omul a cerut să nu mai fie promovat și în încheiere m-a asigurat că îl va suna pe Andrei Partoș pentru că are numărul lui personal.
Ca să lămurim: eu am preluat acest eveniment de pe site-ul bilete.ro pe 17 noiembrie. Mă așteptam ca dl Dan Ioan Șovar să mulțumească pentru că i-am promovat festivalul chiar dacă nu am primit nicio informației de la PR-ul evenimentului. Dar, în mod evident, nu poți ajuta pe nimeni cu forța. Așa că, la cererea organizatorului, am scos din lista concertelor acest Festival.
Completare!
Adaug şi eu două vorbe. N-am fost sunat de individ şi e mult mai bine!  Vom continua să promovăm gratuit zeci-sute de evenimente. O facem pentru PUBLIC! Nu mă interesează ce gândeşte un astfel de organizator, nu mă priveşte că plăteşte drepturi de autor. Aşa este normal, dacă nu vrea să aibă probleme cu organele fiscale. Preluarea, cu citarea sursei, a unei informaţii, este absolut legală. Noi nu avem absolut niciun avantaj prin anunţarea unui astfel de festival. Ne vom ocupa de altele. (Andrei Partoş)
 
Iată cu ce ne-am ales după publicarea acestui articol. Vă rog să nu vă sfiiţi în a comenta această corespondenţă inedită!
 
Dan Şovar:
„REPLICĂ” 

„Pentru articolul defaimator postat pe site-ul dv. o sa suportati consecintele legii, mai ales ca ati facut o amenintare directa cu organele fiscale, ceea ce nu e dreptul dv sa va permiteti sa amenintati persoane necunoscute.
In loc sa stergeti evenimentul ati trecut la amenintari.
Nu conteaza sursa de unde ati furat evenimentul, atata vreme cat nu ati dorit sa vorbiti cu organizatorul.
V-ati permis insulte si defaimari la adresa mea care vor fi publicate pe toate retlele de socializare, dar vor fi date si organelor legale pentru a se pronunta in cauza.
Daca nu sunteti in stare sa promovati legal treceti la amenintari.
Cat priveste faptul ca am fost facut prost (aluzie la prostie…) de niste persoane hoate, spune multe despre cat pot acele persoane sa…promoveze.
Ati lovit in cine nu trebuie.
Pacat ca de la prestigiu, dl. Andrei Partos, s-a dedat la fapte nedemne de numele sau. Nimic nu mai e de mirare cand e vorba de persoane uitate…
Andrei Partoş:
Stimate domnule Sovar,

Nu va cunosc, nu ne cunoastem. Mi-ati trimis aceasta „Replica” pe care o voi publica asa cum o cer bunele maniere din presa. Sunteti prima persoana care se supara pentru faptul ca i se promoveaza un eveniment. Daca as fi unul „uitat” nu v-aţi fi deranjat sa sunati sau sa scrieti. Speram sa vorbiti cu mine la telefon, dar ati preferat alta cale. Succes in organizare si An Nou mai bun!
Dan Şovar:
Nu cred ca se merita sa vorbesc cu persoane care fura evenimente.

Da, dati replica mea asa cum este, daca asta va satisface orgoliul.
M-a suparat jignirea dv. si a doamnei colaboratoare.
Mai dati si jignirile doamnei, dar si amenintarea dv. cu organele fiscale.
Ca sa se vada nivelul unde va coborati.
Era asa de greu sa luati legatura cu organizatorul ?
V-au dat permisiunea cei de la bilete.ro sa promovati evenimentul ?
Daca aveti demnitate…recunoasteti !
Andrei Partoş:
„Stimate Domn,

V-am scris cu respect. O mai fac si acum. Vom publica „replica” exact in locul in care am scris despre dialogul Dumneavoastra cu domnisoara Iulia Radu. Nimic mai mult. Faptul ca ma acuzati de „hotie” intra la capitolul nivel de educatie. N-ati fost jignit cu absolut nimic. Ati cerut sa scoatem de pe lista noastra evenimentul de care va ocupati, asa am facut. Alte motive de dialog cu mine nu aveti!
Sanatos sa fiti
Dan Şovar:
„Nu va mai dati psiholog cand sunteti altceva.

Pacat ca ati fost candva, cineva, si acum…
Oare constiinta dv. psihologica va spune sa amenintati si sa puneti pe altii sa jigneasca ?
Incercati sa stergeti ce ati postat la site-ul dv. la acea rubricuta „De pastrat” ca sa nu va faceti de ras….
Ce este acolo vom publica si noi despre dv&colaboratori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here