PROȘTI DA' MULȚI! (15.02)

0
29

Adevarul Festivalul Sanremo Ionut Ungureanu Madalina Ghenea
Articol de Iulia Radu
Dacă n-ar fi foarte trist, ar putea fi un banc bun la început de săptămână! Dar parcă nu-ți mai vine să râzi când vezi că te zbați într-o mare de prostie. Lipsa de documentare și de informare devine din ce în ce mai agasantă. Sunt din ce în ce mai convinsă că a fi „prost”, „autosuficient” este o regulă de bază pentru orice om care visează să fie mare jurnalist și să-și vadă numele într-un ziar național. În condițiile acestea, mă bucur sincer că nu mă pot numi „jurnalist”. Nici nu (mai) vreau! Probabil vă întrebați ce m-a apucat așa de luni. Păi, am cumpărat ziarul Adevărul. Acolo am citit despre „românii care au fost vedete la Sanremo”. Victor Arvunescu (autorul articolului) vorbește despre cei doi români care s-au remarcat la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Sanremo: Mădălina Ghenea (27 de ani) și Ionuț Ungureanu (37 de ani), solistul trupei Provincialii (?!?!?). E clar că omul  NU s-a uitat la Sanremo! Niciodată! Altfel ar fi știut că Sanremo este festivalul muzicii italiene, că NU există secțiunea „Vocea internațională”, că NU poate participa o piesă compusă de un străin, cu atât mai puțin să câștige!! Că nu s-a uitat pe Rai Uno, nu ar fi o problemă, dar folosirea Internetului este gratuită pentru toată lumea, iar informațiile sunt cu tona! Trebuie doar să ai bunăvoință, să le cauți și să le citești! Ionuț Ungureanu a participat la Sanremo Music Awards, un eveniment care nu are nicio legătură cu Festivalul Cântecului Italian „Sanremo”!
Sigur, există și varianta să nu fie vorba despre prostie, ci despre o intenție de manipulare sau de rea-credință cu iz de naționalism primar, atribuind unui artist român (Ionuț Ungureanu) o performanță la un concurs la care nu a participat. În schimb, dacă era bine informat (sau măcar parțial), autorul se putea referi la cele două premii obținute de Ionuț Ungureanu și Tudor Turcu (potrivit comunicatului primit de la Amici Della Musica, a câștigat „PREMIUL Internatinal SAN REMO MUSIC AWARDS – Best Live Act Rock Fusion 2016”) la Sanremo Music Awards care s-a desfășurat într-un alt spațiu decât Sala Ariston, fără nicio legătură cu evenimentul la care a fost coprezentatoare Mădălina Ghenea. Finala cu români a fost pe 12.02, în timp ce Sanremo, cel știut de 66 de ani, s-a încheiat pe 13 februarie. Confuzia creată voit sau întâmplător de cei care dețin licența San Remo Music Awards și-a atins scopul la Adevărul!!!
Aveți mai jos un fragment din articolul publicat în Adevărul:
„Pe de altă parte, Ionuț Ungureanu, solistul trupei Provincialii și reprezentantul României în competiție, a câștigat trofeul„Vocea Internațională” la Festivalul Sanremo 2016, acesta impresionând juriul competiției din Italia cu piesa „Oameni”, cu care a câștigat și Festivalul de muzică de la Mamaia. „Este o performanță deosebită, iar mie întotdeauna mi-au plăcut lucrurile grandioase. Îmi lipseau emoțiile acestea, așa cum au fost în 2005 când am câștigat trofeul la Festivalul Mamaia. Sanremo este cel mai mare concurs de acest fel din Europa”, a declarat solistul trupei Provincialii”.
Dacă aceasta e declarația lui Ionuț Ungureanu, atunci el nu s-a uitat prea atent unde a cântat, unde a fost… Dealtfel, era la Monte Carlo!
In consecinta, unicul reprezentant al Romaniei la Finala Internationala SANREMO MUSIC AWARDS ITALIA din 11 februarie si la GRAND GALA MONTE CARLO din 12 februarie, este Ionut Ungureanu (trupa Provincialii). (comunicat primit de la organizatorul român, Amici Della Musica). Puteți citi textul în întregime aici: http://andreipartos.ro/precizari-despre-sanremo-music-awards/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here