PROSTIA ȘI IPOCRIZIA LA NOI ACASĂ 1.10.

0
134

CU SAU FĂRĂ PLUMB

T. Băsescu e supărat că în Europa nu se judecă așa cum trebuie, cu măsuri egale. Franța și Belgia au avut candidați cu probleme, dar au trecut. Mereu avem o problemă cu ”capra vecinului”. În același timp o acuză pe V.V.Dăncilă care a ales greșit insistând cu Rovana Plumb, care nu s-a consultat cu Președintele Iohannis. R.Plumb îl acuză acum pe Dacian Cioloș printr-o postare pe FB. Steriu (PSD), invitat la Digi24, afirmă hotărât că dna Plumb e nevinovată. Culmea, acum Rovana Plumb a achitat datoria de 800.000 lei vânzând două apartamente. Vă dați seama ce apartamente avea? Voi vinde și eu unul și-mi cumpăr alte trei de banii ăștia. Asta în 48 de ore. La Bruxelles s-a produs a doua respingere a candidatei României. Va găsi Dăncilă un om integru pentru a face o nouă propunere?

ARBITRII SUNT DE NEATINS?

Se tot discută în numeroasele talk-showuri fotbalistice despre arbitraje. De ceva ani, arbitrii nu dau socoteală, nu sunt sancționați, sau dacă sunt, nu știe nimeni. Antrenorii ajung la crize de isterie, sunt suspendați, jucătorii tot așa. Sunt mărturii clare despre incapacitatea unor arbitri de a comunica, de a explica unde s-a greșit.

Acest spectacol cu mari implicații sociale are câțiva actori: jucători, antrenori, arbitri, spectatori. Aceștia sunt la vedere. Ar mai fi patroni, finanțatori, mai puțin vizibili.Plus televiziunile.L-am văzut pe Adrian Mititelu la Realitatea TV acuzând pe toată lumea, amenințând cu noi procese (are deja câteva zeci pe rol). El este Universitatea Craiova, ce mai!

*Comentatorii nu au curaj să sublinieze, să exprime clar faptul că arbitrii pot strica spectacolul în dorința lor de a ieși în evidență cu orice preț. Exemplele sunt numeroase.

*Radu Naum pare să fie ceva mai ferm în această direcție. Deși e șerpuit în tot ce spune. Nu are importanță că antrenorii se numesc Hagi, Petrescu sau Iordănescu, important este ca ei să respecte regulile, așa cum arbitrii trebuie să facă tot posibilul ca spectacolul fotbalistic să nu sufere. Adesea ei provoacă, ei joacă rolul tăticului ferm și nervos, dar o fac pe banii și munca altora. Greșelile lor (dovedite de nenumărate ori) privind jucătorii le vedem în fiecare etapă. Modifică rezultatele din teren, dar arbitrii nu pățesc nimic.

Antrenorii noștri sunt mai mult în tribune decât pe bancă. E normal ca ei să învețe să se poarte pe marginea terenului, dar eu n-am văzut atâția antrenori sancționați în niciun campionat din Europa ca la noi. Dacă trei antrenori de top cer respect din partea arbitrilor înseamnă cu e ceva putred în sistem. * O nouă victimă a arbitrilor siniștri este secundul lui Hagi. Pe 30.09. seara. El le-a semnalat arbitrilor că Bancu de la Craiova a înjurat și l-a jignit rasist pe un jucător de la Viitorul.Tot el a fost sancționat.* E nerelevant ce scrie în foile de arbitraj. E o abordare unilaterală și perfect incorectă.

O Federație incapabilă să asigure condiții optime de desfășurare pentru meciurile internaționale(cred că suntem țara cu cele mai multe meciuri cu tribunele goale!) ar trebui să se ocupe serios de acest aspect, de transparența arbitrajului, a măsurilor disciplinare, de comunicarea corectă și promptă.

*Au urlat domnii de la DigiSport, în frunte cu Naum, că la meciul de Cupă dintre Botoșani și CFR Cluj au existat nereguli pe foaia gazdelor. Nu mai zic nimic despre faptul că nimeni nu cunoștea Regulamentul (președinte de club, director sportiv, jurnaliști), dar în final ce s-a întâmplat? Nimic. Au vorbit peste o oră.* Presa a scris luni că F.R.F. va lua o decizie zilele astea.

*Antrenorii pleacă de la echipe și nu știu dacă ei sunt mereu vinovații lipsei de performanță, tot ei iau cartonașe roșii, amenzi, iar arbitrii nu pățesc absolut nimic?* De exemplu, Ion Crăciunescu a semnalat greșeli de arbitraj (chiar și un penalty neacordat pentru FCSB) într-o partidă simplă încheiată cu 3-0 în deplasare pentru bucureșteni. N-a influențat rezultatul, dar așa-i normal?

DISCRIMINARE POZITIVĂ EXTREMĂ

La ProTV știrile de la ora 17,00 au inclus prea multe grupaje legate de crime și fapte comise de cetățeni romi. Aproape toate știrile erau legate de sex, viol, adolescente, bătăi, copii abuzați. De exemplu un fost pușcăriaș este eliberat după ce a avut tentativă de viol. Abia la repetarea faptei a fost reținut. Justiție mai avem?

”VESTUL SĂBATIC ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI!”

Un titlu împrumutat de la RealitateaTV. Reglarea de conturi de tip mafiot lângă instituțiile majore ale țării. Cine se mai ocupă de securitatea cetățeanului? Cuțite, săbii, pistoale. Nu există nicio formă de prevenție (afirma corect Stelian Negrea). Ciudat e că n-a intervenit nimeni, deși toate clădirile de acolo au pază. Unde sunt ”țestoasele”atât de vioaie în 10 august 2018? Acum puteau demonstra cât de eficiente sunt poliția, jandarmeria.La B1 TV am văzut cum doi oameni ai poliției țipau, gesticulau, dar nu acceptau că nu-și fac treaba. Ciocan era purtător de cuvânt, Coarnă sindicalist. Centrul Capitalei neprotejat, iar ei dădeau din gură.

CUMPĂNAȘU A FĂCUT TOT

La Starea Nației (Prima TV) Dragoș Pătraru ne-a oferit un portrețel succint cu nemaipomenitele fapte ale Cumpănașului. Și Turnu Măgurele e tot al lui. El s-a ocupat de cercetările de acolo. Și camerele de filmat de la BAC și multe altele. El le-a implementat.Un geniu fără studii. * Iohannis a convocat-o pe VeVe la Cotroceni, dar nu imediat. Abia miercuri, deși respingerea Rovanei s-a produs săptămâna trecută. Oare cât ne vor costa aceste lentori ale președintelui?*  Emisiunea are acum și o rubrică de interviuri, ”Cafeneaua nației”. Sorina Pintea, ministrul sănătății a venit din SUA, unde a fost cu Dăncilă. Ea s-a referit și la comunitatea evreilor din New York. Consideră că s-au semnat documente importante. Așa să fie. Doamna ministru a văzut în hotel nume grele. E bine să fii văzut! Wow!  * Piața Constituției a fost subiect bun și pentru Dragoș. Sâmbătă accidente, ciocniri, curse de mașini, duminică lupte între clanuri, omor. Exact ce am scris și eu mai sus. Instituțiile dormeau adânc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here