R.I.P Jimmy Fontana (13 noiembrie 1934 – 11 septembrie 2013)!

0
72

Jimmy Fontana
Jimmy Fontana

Aseară (11 septembrie) ne-a părăsit un alt mare artist italian, Jimmy Fontana. Artistul ar fi împlinit în noiembrie 79 de ani. Era bolnav de mult timp. A decedat în locuința sa de la Roma.
Jimmy Fontana a cunoscut succesul în anii 60, una dintre cele mai cunoscute piese ale sale fiind Che sara, Il mondo.
Pe numele său adevărat Enrico Sbriccoli, el s-a născut la Camerino pe 13 noiembrie 1934. Autodidact, pasionat de jazz, el a cântat la contrabas în Hot Club din orașul Macereta. A venit la Roma unde a studiat la Facultatea de Economie și Comerț. A început să frecventeze cluburile de jazz din capitala Italiei, colaborând cu Roman New Orleans Jazz Band. A renunțat la facultate pentru a se dedica muzicii. A început să cânte și cu vocea alegându-și numele de scenă Jimmy Fontana (un omagiu adus lui Jimmy Giuffre, pe care îl admira).
În 1965 a cunoscut succesul cu piesa Il Mondo, care a fost reinterpretată de mulți alți artiști. În 1971 a compus piesa Che Sara, pe care au interpretat-o la Sanremo cei de la Ricchi e Poveri. Aceasta a devenit una dintre cele mai bine vândute piese în lumea întreagă potrivit RCA.
Jimmy Fontana – Il Mondo
http://www.youtube.com/watch?v=TcZ3if8iuCs
Jimmy Fontana – Che Sara
http://www.youtube.com/watch?v=be_nqkkqy1k

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here