R.I.P NELSON MANDELA!

0
69

Nelson Mandela, deținător al Premiului Nobel pentru Pace, primul președinte de culoare al Africii de Sud, cel care a devenit un simbol internațional al libertății, a decedat la vârsta de 95 de ani.
A încetat din viaţă, joi, 5 decembrie, după o lungă luptă cu boala.
După ce a fost externat, preşedinţia din Africa de Sud a descris, în mod repetat, starea lui ca fiind critică, dar stabilă. Nelson Mandela era ingrijit la domiciliu din 1 septembrie, de o echipa de 22 de medici, dupa ce a fost internat timp de aproape 3 luni pentru o infectie pulmonara.
Mandela a fost unul dintre cei mai respectati oameni de stat din lume. A fost lider al luptei persoanelor de culoare împotriva regimului rasist care încerca să instituţionalizeze segregaţia în Africa de Sud.
Nelson Rolihlahla Mandela s-a născut la 18 iulie 1918 în satul Mvezo, în Transkei (sud-est), în clanul regal Thembu al etniei xhosa, potrivit CNN.
A fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 1993 şi a fost ales primul presedinte de culoare al Africii de Sud în 1994. El a demisionat după cinci ani de mandat.
 Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here