Radu Banciu, obligat să plătească despăgubiri de 50 de lei şi să prezinte scuze publice, după procesul pierdut cu Antenele

0
33

Articol preluat de pe Adevărul
Radu BanciuRadu Banciu (45 de ani) va trebui să plătească despăgubiri de 50 de lei şi să prezinte scuze publice în emisiunea „Lumea lui Banciu“ după ce a pierdut definitiv un proces cu Antena 1 şi Antena 3. Realizatorul a fost dat în judecată după ce a declarat că reporteri ai trustului Intact au cerut unui lanţ de magazine să golească rafturile de legume pentru a da iluzia lipsei de alimente.
Radu Banciu şi B1 TV au pierdut definitiv un proces cu Antena 1 şi Antena 3, „pârâţii“ fiind nevoiţi să plătească în solidar despăgubiri de 50 de lei, iar prezentatorul să prezinte scuze publice la emisiunea sa, „Lumea lui Banciu“, anunţă paginademedia.ro.
 
Procesul dintre Radu Banciu şi cele două posturi de televiziune a pornit de la prezentarea de către moderator, în februarie 2012, a unei informaţii preluate de pe Facebook, potrivit căreia reporteri ai trustului Intact au cerut angajaţilor Carrefour să golească rafturile în care se aflau legume pentru a le filma fără produse creându-se astfel imaginea neadevărată a lipsei de produse alimentare. Informaţia a fost preluată de pe contul de Facebook al lui Andrei Constantin, jurnalist sportiv.
„Ăştia de la Antenă i-au pus pe lucrători să golească lăzile de cartofi, au filmat lăzile goale, imediat după au fost umplute la loc cu cartofii. Vreo 20 de minute, spune Andrei Constantinescu, am văzut reportajul despre criză la Antena 3 la ştiri. Este o situaţie abjectă. O greşeală de tip comunist, la un om de talia lui Felix Voiculescu este logic să gândeşti aşa. Îndobitocirea asta a populaţiei este uluitoare. Şi-au crescut audienţele pe glume din astea sinistre, iar oamenii le cred“, spunea Banciu la acel moment.
După prezentarea informaţiilor, Antena 1 şi Antena 3 au decis să acţioneze în judecată pe Radu Banciu şi postul B1 TV. Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Antenei Group în iunie 2014, însă decizia a fost atacată cu recurs. Tribunalul Bucureşti a decis recent să respingă recursul lui Banciu şi B1 TV şi să menţină decizia.
„Admite în parte cererea precizată. Obligă pârâţii la plata, în solidar, a câte 50 lei, către fiecare dintre reclamante, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral produs reclamantelor, şi la exprimarea de scuze în mod public faţă de reclamante în cadrul emisiunii «Lumea lui Banciu», difuzată de postul de televiziune B1TV. Ia act că reclamantele nu solicită cheltuieli de judecată. Respinge cererea pârâtei SC B1 TV CHANNEL SRL privind acordarea cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat, ca neîntemeiată. Ia act că pârâtul Radu Banciu îşi rezervă dreptul de a solicita onorariu de avocat pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare“, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/tv/radu-banciu-obligat-plateasca-despagubiri-50-lei-prezinte-scuze-publice-procesul-pierdut-antenele-1_55254aaf448e03c0fd5e6ae6/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here