GAROU, THE CHARMER. 8.04.2015

0
155

Garou Sala Palatului 2015
Galerie foto de Luciana Gingărașu (click aici)

Eram sigur că va fi plăcut, dar Garou mi-a depăşit aşteptările. N-au fost 4000 de oameni, dar cei care au fost (dominant doamne şi domnişoare) l-au uluit pe canadian. Au cântat aproape toate piesele, iar când a trecut la repertoriile altora, atunci publicul nostru a arătat că ştie muzică. S-a cântat în cor La Boheme, Let It Be sau Hey Jude, Mustang Sally. Atmosferă de senzaţie a fost la „Banana Boat Song„.
Fireşte că piesele lui de referinţă se ştiau, că au fost flori, cadouri, pancarte.  A deschis show-ul cu „Avancer” aşa cum a promis în interviul telefonic pe care mi l-a acordat. A coborât în sală în timpul unui medley Elvis Presley şi a fost pupat şi dansat de numeroase femei de vârste diferite…Garou nu trişează.
De la ora 19,00 fix a cântat permanent.Aproape două ore. La clape, cu muzicuţa , la chitară, iar vocea…ce VOCE! Garou a fost sincer surprins de primire, de entuziasm, de publicul poliglot.
 
BLUESCHAREST, e vorba lui, din respect pentru cei din faţa lui. Şi-a exprimat regretul că nu ne-a descoperit ţara mai din timp. Poate data viitoare vom fi mai mulţi. Omul şi trupa sa au calitate. Au umor, au bucurie de a cânta, de a se juca. M-a impresionat faptul că Garou a inclus în repertoriu şi Everybody Knows (Leonard Cohen) la sugestia mea. O piesă destul de grea, solicitantă.
L-a şi imitat puţin pe conaţionalul Cohen. „I Put A Spell On You” mi-a plăcut în mod special, dintre cover-uri, iar „Belle” a fost piesa cea mai aşteptată însoţită de urale, aplauze şi cântare colectivă. Am zărit în sală oameni din lumea politică, din zona televiziunilor, câteva „dive”.
N-am prea văzut solişti de-ai noştri. Aveau ce învăţa. Printre cele mai plăcute spectacole din punct de vedere al relaţiei scenă-public din câte am văzut în ultimii 10 ani. Garou a debutat cu dreptul la Bucureşti! Bravo celor care au riscat să-l aducă. Poate nu-i un succes de casă (financiar)dar sigur e o imensă reuşită artistică . Niciun spectator n-a plecat nemulţumit chiar dacă erau unii care aşteptau şi alte piese dintre cele care apar pe albumele sale. Nimeni nu-i perfect, dar Garou e foarte bun!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here