Radu Corciova şi Paul Ilea la Psihologul muzical (ediţia 656 – 25.04.2015) – AUDIO

0
149

Paul Ilea si Radu Corciova
Paul Ilea si Radu Corciova

Despre Gala Premiilor U.C.I.N.  (Uniunea Cineaştilor din România)care se desfăşoară pe 6 mai în Capitală am discutat cu doi oameni iniţiaţi. Radu Corciova este un valoros scenograf cu experienţă, dar şi principalul organizator al Galei. Ne-a vorbit despre sistemul de jurizare, despre nominalizări, despre Premiul Academic şi Trofeul Uniunii Cineaştilor din România pentru întreaga activitate care va ajunge la Ecaterina Oproiu, Lucia Hossu-Longin, D.R.Popescu, Stere Gulea şi Radu Gabrea.
 
Radu Corciova ne-a vorbit despre colaborarea sa îndelungată cu regizorul Sergiu Nicolaescu, despre relaţia cu regizorii străini, cu actorii mari ai lumii, despre avantajele scenografiei din teatru ş.a.m.d.
 
Paul Ilea este un tânăr muzician cu două nominalizări la Premiul pentru muzică originală, este şi lider al grupului Sensor, are numeroase proiecte nelegate de film.
 
Muzica propusă de cei doi invitaţi a fost diversă şi atractivă: BB King şi Eric Clapton, Santana, Dan Andrei Aldea, The Prodigy, AC/DC, Nicu Alifantis, Hans Zimmer, Sensor ş.a.
Lumea filmului e foarte atractivă pentru ascultătorii noştri, aşa că întrebările cele mai diverse n-au lipsit.
Am avut plăcerea să oferim prietenilor emisiunii două piese de pe noul album Zoia Alecu (lansarea va fi pe 14 mai).
 
Agenda pop-rock” a mai inclus nume ca Julio Iglesias, Albert King, ABBA, Tony Christie, Creedence Clearwater Revival, Robben Ford.
 
A fost timp pentru rubrica „Răspundem când suntem în stare” în care am inclus piese cu Bonnie Tyler, The Clash, Kate Bush sau Godsmack, toate solicitate de ascultători în ediţii anterioare.
Top 5 Sentimental cu Chris Rea a beneficiat de o participare relativ bună. Dintre cele aproape 50 de propuneri au fost alese piesele 1. Looking For The Summer, 2. The Road To Hell, 3 Julia.
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (au fost peste 250!)
Marius, metalfan:Bun găsit! Belgia e cu voi! Am cunoscut astăzi trei români care stau la Liege de 10 ani… şi ei vă ascultă de mult timp! Am discutat despre ediţiile trecute! Şi… vreau să vă spun că suntem vedete!! Ne ştiau după nume! Îi salutăm pe noii noştri prieteni, dacă sunt pe recepţie acum: Carmen, Nikky şi Alin. J Rock on!
Black Eloise:Foarte interesant… un domn scenograf! Nu am mai discutat cu un scenograf până acum…. Ar fi interesat să scrie scenografia unui film despre viaţa lui Ozzy?
Black Eloise: .. am început cu stângul… Haideţi să uităm prima întrebare, adresez alta J : aţi lucrat şi în teatru? Bănuiesc că este mai spectaculos filmul… nu?
Mirela, Milano: În calitate de scenograf, aveţi o relaţie directă cu actorii? Sau colaboraţi mai mult cu regizorul? Aţi lucrat cu Florin Piersic?
Oana, jud Prahova: Ce părere aveţi despre Piraţii din Caraibe, din punct de vedere al scenografiei? V-a impresionat această serie?
Cătălin, Mureş: Vă salut de pe şoselele Europei! Trece mai uşor noaptea alături de voi!
Daria, Botoşani: Cum se explică faptul că România a devenit atractivă pentru regizorii străini? Tot mai mulţi actori celebri vin şi filmează în România (Steven Segall, Van Damme, etc)
DarkAngel:Întrebare pentru dl Corciova: a lucrat vreodatăcu o trupă pentru punerea în scenă a unui concert? De exemplu: Alice Cooper, Iron Maiden, Judas Priest, Lady Gaga au şi show foarte bun. I-ar plăcea dlui Corciova să lucreze cu o trupă rock românească?
Magda, Sibiu: V-a impresionat vreun scenograf din noul val?
Andreea, Constanţa: Dvs alegeţi şi locurile unde se filmează scenele? Adică un peisaj interesant sau ştiu eu…
Robby, Reşiţa: Întrebare pentru Paul: vei merge la concertul Skrillex?
Teddi, Londra: Nu ştiu de ce, dar alăturarea termenilor „muzică electronică” şi „live” mi se pare puţin forţată… N-am considerat niciodată cu DJ-ii cântă live. Pentru mine, cântarea live este aceea cu instrumente pe scenă, sau cu vocea live însoţită de negativ… DJ-ii sunt o categorie aparte… Faptul că mixează cineva bucăţi din numeroase hituri, nu înseamnă neapărat că este muzician… sau compozitor. Eu îl consider un om talentat care îmi poate face foarte frumoasă o seară într-un club.
Maria, Suceava: Vă plac serialele? Aţi urmărit Dr House, CSI New York, CSI Miami, Lost sau altele de gen?
Cristi Tim: Dacă ar avea banii necesari, cinematografia română ar fi capabilă să facă un „Lord Of The Rings”?
Alina, Nancy, Franţa: Apropo de Dumas… care credeţi că este „problema” francezilor când încearcă să facă filme după romanele lui? Brusc nu mai înţeleg umorul conaţionalilor lor?
Black Eloise: Ce părere aveţi despre ideea de a urmări filme traduse în limba română? Vă mai puteţi bucura de un film dacă nu auziţi vocea adevărată a actorului?
Irina: Ce părere aveţi despre musicaluri? Văd că încep să prindă şi la noi. Aţi fost în străinătate să vedeţi un musical? V-ar plăcea să lucraţi la un astfel de spectacol?
Matei: Dorin Liviu Zaharia vă plăcea?
Ionela, Călăraşi: Aţi lucrat cu Ştefan Iordache? Cu Dem Rădulescu? Cu Amza Pellea? A fost dificil să lucraţi cu astfel de personalităţi?
Teddi, Londra: Wow! De când nu am mai ascultat piesa asta! Mulţumesc pentru AC DC!
KissArmy:Floricică după floricică… nu poate fi decât Malmsteen care „omoară” o super-piesă! J Dio, Malmsteen… Mă mai gândesc la al treilea…
Robby, Reşiţa: Ronnie James Dio, Yngwie Malmsteen şi Rob Halford (pe vremea când era „în voce”)
Marius, metalfan: Da, ştiu varianta, o am acasă. Dio, Malmsteen şi Halford. Dar, evident, nu pot să particip pentru că am deja bilet.
Marian, Oradea:Pentru toţi detractorii lui Malmsteen: lăsaţi-l în pace! Dă clasă tuturor chitariştilor fără nicio problemă!Nu are orgolii nefondate! Omul îşi cunoaşte valoare şi este foarte bine aşa! Eu sunt surprins că nu a fost declarat sold-out concertul! Asta este adevărata surpriză pentru mine! Speram să fie nevoit să mai susţină un concert în urma cererii de bilete!
MihailTurturică:Vămulțumescfrumospentru CD-urilepe care mi-atitrimis (celedouă cu FUEGO ) !!Au ajuns la mine Marti 21 o4 2o15!
Cristina, metalfan:Mulţumesc pentru Chris Rea! Eram sigură că piesele acestea vor intra în top tocmai de aceea nu le-am votat, m-am gândit să dau voturi celor care nu vor prinde Top 5, dar care sunt la fel de bune! Oricum e o bucurie să-l ascult!
Florin, Finlanda: Bun găsit! Vă ascult de mult, dar e prima dată când vă scriu. M-am mutat în Finlanda în 1993 şi apropo de Chris Rea mi-am amintit de primul concert pe care l-am văzut, aici în finlanda. Era chiar în 1993, la 3 luni după ce mă stabilisem aici. M-am dus la un festival. Vroiam să-l văd pe Chris Rea, pe Meatloaf. Eram foarte entuziasmat pentru că îmi spuneam: „publicul e civilizat”… Ei, aş! Erau acolo foarte mulţi oameni, vreo 30.000. Aici se consumă foarte mult alcool, aşa că problemele au apărut rapid. Absolut toţi artiştii care au urcat pe scenă au fost huiduiţi, au aruncat cu sticle, pahare… În seara în care am fost eu urcau pe scenă: Phil Collins, Bonnie Tyler, Meatloaf şi Chris Rea. Phil Collins a cântat tot recitalul, fiind primul, a scăpat. La Bonnie Tyler au început să zboare sticlele, trupa ei a fugit de pe scenă iar Bonnie striga după ei: „Veniţi înapoi băieţi că nu ţintesc bine!” A cântat vreo 3 piese. Meatloaf nu a cântat deloc, iar Chris Rea nu a mai venit de la hotel când a auzit ce se întâmplă. Am suferit mult! Îmi doream să-l văd! A trebuit să merg în Suedia după câţiva ani la un concert de-al lui! Mulţumesc!
Sorin, Arad: Bonnie Tyler a cântat piesa asta şi la Arad!! Vă mulţumesc! Mi-am amintit de concertul ei de anul trecut!
Delia, Suceava: Sună foarte bine piesa asta! Nu am mai auzit-o! E un fel de country-rock! Oare de ce nu putem asculta în programele de zi şi astfel de piese? Doar Smiley, Andra, Inna, Delia, One Direction… Poate le împrumutaţi piesa asta cu Bonnie Tyler şi colegilor care fac programe de zi! Mulţumesc!
Jeni, Satu Mare: Mulţumesc pentru Godsmack!
Elena: Mulţumesc pentru fotografia cu Nergal (Behemoth) postată pe pagina emisiunii dvs! I-am citit cartea şi este absolut senzaţională!
BOBBY, BAIA MARE   JUVENTUS CÂSTIGĂ CHAMPIONS LEAGUE
Maricel Munteanu din Botoşani Noaptea unii iau pastile sa doarma eu vinerea beau cite un ibric de cafea sa ua pot urmari, la mine terapia prin muzica buna chiar functioneaza. multa sanatate, Cu prietenie.
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here