Remember Mihai Constantinescu (4 ianuarie 1946 – 29 octombrie 2019)

0
578

Pe 14 septembrie 2019, prietenii emisiunii Psihologul Muzical (ediția 885 – 14.09.2019) au avut șansa să (re)asculte o ediție de colecție în care Andrei Partoș l-a avut invitat pe Mihai Constantinescu. Înregistrarea este din 21 august 2004. Au intrat în direct telefonic, printre alții: Anastasia Lazariuc și Cătălin Măruță.

Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Cei care au ratat această emisiune, găsesc mai jos înregistrarea dialogului, precum și un playlist cu piesele difuzate în emisiune.

 

Pe Facebook:

Pe Youtube:

 

Playlist:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here