Remember Mircea Drăgan (Psihologul Muzical, ediţia 562 din 6 iulie 2013) – audio

0
168

Remember Mircea Drăgan (Psihologul Muzical, ediţia 562 din 6 iulie 2013) - audioA fost o revenire necesară a lui Mircea Drăgan, compozitor, orchestrator, om al clapelor. Un tânăr pensionar care a lucrat din 2005 până recent în TVR. 48 de ani de carieră impresionantă. Născut la Bucureşti (20.05.1945), Mircea Drăgan vine dintr-o familie unde muzica şi poezia se află pe primele locuri ale existenţei. A fost o bună ocazie de a puncta, cu un om avizat, începuturile rockului românesc. Mircea Drăgan a cântat cu Sideral, Mondial, Romanticii. În 1970 a absolvit Conservatorul bucureştean, iar din 1968 avea deja piesă înregistrată la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor.

Ne-a povestit despre turneele lungi peste hotare, despre importanţa lor în devenirea sa artistică. Am vorbit despre sport, familie, instrumente. O vreme a fost angajat la Teatrul de revistă „C. Tănase”, a acompaniat cu trupa sa numeroşi solişti, iar unora le-a compus piese. A cântat şi în restaurante, cluburi. O experienţă necesară şi utilă. Până la începutul anilor 90 versurile pieselor proprii au fost semnate de Gina Teodorescu, mama compozitorului. Firma sa, Drăgan Music a lucrat cu mai toţi artiţii noştri, iar în 1993 a produs primul album al lui Ştefan Bănică jr. Era prima producţie privată! S-a ocupat câţiva ani şi de revista „Actualitatea muzicală”, de Editura Muzicală a U.C.M.R. Participă şi acum în juriile unor concursuri de interpretare şi creaţie, este mereu dispus să-i ajute pe tinerii artişti. Compune în continuare şi muzică instrumentală, electronică. E chiar pasionat de acest domeniu.

Am primit de la Mircea, cartea „Muzica vieţii mele” apărută în 2005 (Editura Curtea Veche) Din păcate nu se mai găseşte. Este o lucrare autobiografică importantă pentru istoria pop-rock. Întâlnirea cu Mircea Drăgan a ne-a oferit ocazia de a-i reasculta pe Elena Cârstea alături de Silvia Dumitrescu, pe Monica Anghel, Alexandru Arşinel, Alina Mavrodin, Mirabela Dauer (solista a beneficiat şi de Top 5, rubrica specială a emisiunii, în care a figurat pe locul 4 şi compoziţia „Stai lângă fruntea mea” semnată de invitat), Mihai Constantinescu, Romanticii în diverse formule printre care şi cea cu Doru Căplescu.

Dacă ați ratat această ediție, o puteți asculta mai jos.

Audio:

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here