REPORTAJ Clona perfectă a lui Michael Jackson, un „Smooth criminal“ pregătit de „Thriller“ la Sala Polivalentă

0
41

FOTO Alexandru Sima, Adevărul
FOTO Alexandru Sima, Adevărul

Articol preluat din Adevărul
Echipa lui Michael Jackson a susţinut joi, 7 iulie, la Sala Polivalentă, concertul „The Ultimate Thriller“, marcând şapte ani de la moartea artistului. „Clona“ lui Michael Jackson a făcut senzaţie, imitându-l în cele mai mici detalii şi reuşind să creeze iluzia că Regele Pop s-a întors pe scenă.
Michael Jackson a venit pentru prima oară în România, în 1992, când o ţară desprinsă forţat din braţele asupritoare ale comunismului avea nevoie de poveşti frumoase. Românii nu mai văzuseră vreodată un concert atât de mare şi Stadionul Naţional a devenit pentru câteva ore tărâmul viselor împlinite, al măreţiei şi al libertăţii. „A dovedit cât de fals am trăit, prefăcându-ne bucuroşi de minciuna unor surogate otrăvitoare“, scria presa românească în ziua de după concert. Stadionul s-a dovedit neîncăpător pentru cei 70.000 de fani care s-au înghesuit să vadă spectacolul care a fost egalat abia în 2007, la concertul Rolling Stones de pe „Lia Manoliu“.
(…)
S-au împlinit şapte ani de când Michael a părăsit această lume, iar joi seară, echipa alături de care artistul şi-a dus spectacolele în întreaga lume, a revenit la Bucureşti pentru a ţine un concert tribut în memoria sa. „The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute LIVE“ a fost dedicat în special tinerei generaţii care n-a avut ocazia să ia parte la cele două show-uri legendare ale lui Michael Jackson în România, aduse de mâna părinţilor nostalgici.
Aproximativ 6000 de oameni s-au strâns la Sala Polivalentă pentru a retrăi o parte din emoţia spectacolului care a făcut senzaţie în urma cu 24 de ani. Printr-un zid înalt amplasat pe scenă. Italianul Fabio Mordà, supranumit „clona perfectă“ a lui Michael Jackson, a fost ridicat la suprafaţă, reproducând intrarea în scenă a Regelui Pop din ’92. În aceeaşi postură impozantă, artistul şi-a primit aplauzele publicului înainte să se dezlănţuie pe melodia „Jam“. Poate ceea i-a luat prin surprindere pe spectatori a fost că şi vocea lui Fabio seamănă izbitor cu cea a lui Michael, un factor extrem de important în recrearea atmosferei.
Deşi solistul nu a interacţionat prea mult cu publicul, n-au lipsit clasicele „Mulţumesc“, „Bună seara, România!“, rostite în română, şi „I love you, Romania!“.
Întreg show-ul , solistul a imitat aproape de perfecţiune mişcările şi cele mai subtile gesturi ale lui Michael Jackson, impresionând publicul. Alături de el s-au aflat şi coregrafii LaVelle Smith Jr.(care i-a fost alături regelui pop pentru mai bine de două decenii) şi Mic Thompson, Michael Prince – compozitorul şi inginerul de sunet, Jennifer Batten – celebra chitaristă cunoscută pentru solo-urile electrizante, basistul Sam Sims, Darrel Smith la clape, Robert Hyman la tobe, backing vocal-ul format din RhyanMichele Adams şi Rodney Moore, dar şi o parte din dansatori.
Un spectacol progresiv, pe care spectatorii l-au privit iniţial cu o doză de scepticism, dar care a reuşit până la final să-i aducă în starea de satisfacţie. Celebra piesa „Black or white“ a reuşit să spargă gheaţa şi să scoată publicul din uşoara stare de amorţeală, urmată de „Beat it“, care le-a deschis oamenilor pofta de dans. O servietă misterioasă aflată în lumina reflectoarelor aştepta într-o linişte deplină, încărcată cu suspans, să fie deschisă de solist, curiozitatea atingând cote maxime. Cu mişcări delicate, cântăreţul a scos pe rând sclipicioasa jacheta neagră şi mănuşa albă, moment în care publicul a înţeles că urmează „Billie Jean“ şi a izbucnit în strigăte de entuziasm.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/reportaj-clona-perfecta-michael-jackson-smooth-criminal-pregatit-thriller-sala-polivalenta-foto-1_577feaa75ab6550cb8ae8ebc/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here