REVOCAREA, TENISUL, VISE BECALIENE…

0
51

revoke aȘTIREA ZILEI DE LUNI: S-A SEMNAT DOCUMENTUL DE REVOCARE A CODRUȚEI KOVESI
Peste tot s-a vorbit despre asta. A făcut sau nu bine Președintele. Unii au privit cu luciditate, alții s-au inflamat. Am apreciat calmul lui Rareș Bogdan la deschiderea emisiunii lui de la 21,15. Jocuri de putere tinde să devină o insulă și la Realitatea. E important ca lumea să nu uite că au trecut 22 de ani de guvernare PSD.  Nici lui (și nici altor invitați) nu i-a plăcut faptul că nu Iohannis a ieșit cu anunțul și a preferat s-o lase pe Mădălina Dobrovolschi. Altfel explicații s-au găsit. Putea lua decizia acum 29 de zile? Eu cred că da. Sigur că unii au spus că e prea târziu, că tot se va ajunge la suspendare. Unora nu le pasă de țară, așa că pot face, vor face orice ca să le fie bine. La Digi24 analiza făcută de C.Pârvulescu și Prelipceanu a fost cuminte. Se afirma că lupta anticorupție va continua. Presa internațională nu iartă, ne monitorizează cu mare atenție. Pârvulescu e supărător de optimist și susține că nu ne vom întoarce în anii 90. Președintele s-a pus în subordinea unui ministru. * Ion M. Ioniță a spus exact așa la Realitatea. Că Președintele trebuia să semneze mai de mult. * Adrian Ursu are un discurs devastator (A3) la adresa tuturor celor care i-au deranjat pe patronii lui. Gâdea ne anunță că cei care au aplaudat la plecarea Doamnei Kovesi nu erau procurori (numai 9), că erau aplaudaci și că la DNA era cultul personalității. Acum că a plecat de acolo, e bine că au mai demascat-o odată!* Un reprezentant al opoziției, un avocat PNL, o critică pe Kovesi (la A3) pentru că n-a demisionat din timp. De ce n-a remediat problemele semnalate la Ploiești, Brașov…E drept că omul a suportat și revolta, țipetele lui Ursu (cu prunele de rigoare în gură). ”Cu toată dragostea” le spune B. Chireac că știe el ce va fi. * Toate emisiunile dezbat, iar unii avocați aberează voioși. C.C.R. e sfânt. N-ai voie să miști în fața deciziilor C.C.R. *Și pe B1Tv s-a discutat, iar madam Pippidi a făcut și recomandări la conducerea DNA în emisiunea libidinosului insinuant, da? S. Mânăstrire, da? * Am auzit de toate în această seară de luni. Analize, acuze, glorificări, victimizări…Ce va urma, va fi nasol, dar nu pentru că a plecat L.C.K.* Un analist observa că partidele (ca să nu le zic partidulețele) din opoziție par să fie prinse, iar, pe picior greșit. * Președintele a stat la Sibiu și și-a protejat propriile interese, afirmă Ioana Ene-Dogioiu. De asta n-a dat el anunțul. N-au fost toți premierii propuși de Dragnea acceptați? Iohannis nu s-a opus la nimic, face orice i se cere! Dură analiză, dar nu departe de cele văzute de noi!
 
DEZAMĂGIRI SPORTIVE.
Simona Halep a prins un traseu asiatic. Trei adversare din zonă, ultima fiind Hsieh din Taiwan. Am văzut cu Simona a pierdut un set, cum la 1-1 a trecut la treabă. Așa am crezut. La 5-2 pentru ea, s-a rupt ceva. N-a mai făcut niciun punct și a pierdut cu 7-5. Adversara părea că o domină tehnic și psihic. Sigur că e firesc să aibă o zi mai slabă, dar la Wimbledon, un astfel de traseu lejer nu poți prinde prea curând. Sau niciodată! Au mai rămas în competiție Kerber, Serena Williams sau Plișkova (a trecut greu de Mihaela Buzărnescu!). O vedeam pe Simona cu un al doilea Grand Slam în brațe. Am fost prea optimist. Comentariile de la Eurosport mi s-au părut deplasate. Acum nu era obișnuită cu iarba, a fost prea ocupată cu sponsorii, cu ședințele foto, etc. Și Simona a acuzat dureri, din câte am citit. Dar a și recunoscut, cu fair-play, că n-a jucat bine, că adversara a fost peste ea. Nicio jucătoare din TOP10 n-a rămas în competiție.
CTP a vorbit telefonic  (la DigiSport) despre Halep. Simona era foarte încordată. CTP n-a crezut în victoria ei nici la minge de meci. Nu simțea terenul. Așa spune jurnalistul. Iată o explicație în plus. Desigur excesivă. Taiwaneza a câștigat un Grand-slam la dublu, nu e oricine. Are valoare. Juca dificil, nu tăiat, ci plat. Simona nu s-a adaptat acestui joc. Nu s-a pregătit pentru jocul pe iarbă. Sunt puțini jucători care pot câștiga pe zgură și iarbă. N-a avut niciun turneu pe iarbă. Pentru USOpen se va pregăti serios, presupune CTP. Nu va veni la București este el convins..* Nu-l combat pe marele specialist, dar nu cred că are 100% dreptate. Dacă ar fi câștigat Simona, aceste teorii nu existau. Dacă pierzi de la 5-2 cu 5-7 înseamnă că ai o cădere majoră, o labilitate teribilă sau o demotivare bruscă și stranie!
CAMPIONATUL MONDIAL  E STE  EUROPEAN!
S-a jucat cu cap sâmbătă. 5 goluri înscrise cu capul. Anglia a bătut lejer Suedia, iar Croația a muncit până la penlaty-uri  cu Rusia. Croații au avut al doilea joc câștigat după prelungiri. Comentatorii de la TVR au apreciat jocul rușilor, care nu au stranieri în lot. Unul singur, Cernâșev, care a dat un gol frumos și a fost schimbat cam devreme. N-are importanță că Croația are doar 4 milioane de locuitori. Cultul sportului e cel care se vede. Politică de stat. De decenii croații și cei din fosta Iugoslavia au fost în față la baschet, handbal, polo, fotbal, volei…la sporturi de echipă! Spune ceva despre spiritul lor!
BECALI A RĂMAS ÎN AER…
Continuă sarabanda aberațiilor becaliene la cele două posturi care-l găzduiesc. Omrani nu mai vine, pentru că a semnat cu CFR, dar vine Rusescu, jucător care a stat pe tușe în străinătate de un an de zile. Practic n-a adus niciun vârf, niciun fundaș. Gnohere e la un pas de plecare. În amicale Steaua a făcut două egaluri. La cum arată lotul, va fi o problemă și prezența pe podium.* În emisiunea de luni seara s-a spus tot așa ceva, că FCSB e de locul trei, așa cum arată acum. Nici Craiova nu are atacanți, a observat Țiți Dumitriu, dar a jucat bine. Dumitriu ar miza pe o finală Croația- Belgia. Și eu m-aș bucura să fie așa!  Emisiunea, moderată de Dan Filoti, a avut și momente interesante.* Luni, FCSB a pierdut la Paok Salonic , echipa antrenată de Răzvan Lucescu. Perspective sumbre pentru Dică (un antrenor fără viziune și fără autoritate) și echipa sa.
https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/live-text-fcsb-paok-480646
 
ÎL SUSPENDĂM IAR PE BĂSESCU?
Saviana Russu de la RealitateaTV (pe 7 iulie)  a anunțat la 19,05 sumarul orei, temele și invitații.  Nici n-a clipit când a spus că va fi vorba și despre suspendarea președintelui Traian Băsescu. Nici invitații, care-s oameni de reacție, n-au scos o vorbă. Am așteptat o oră pentru a afla, dacă prezintă scuze, dar n-a vrut. Obsesia fostului președinte e prea adâncă!
NAUM SE MENȚINE ANTI-MODERATOR
El adresează o întrebare și indiferent cine e invitat, asigură răspunsul. Dacă nu i se confirmă, insistă cu aroganță. El ar trebui să facă vlog, mono-log, sau ceva de acest gen. Nu-l interesează răspunsurile. El interpretează tendențios tot ce i se spune. Dacă nici Gigi Mulțescu nu este o autoritate în fotbal, atunci cine mai e?
*Doi filosofi la Next Star ( Antena 1). Pepe și Dorian. Un copil cu kendama a făcut unele mici greșeli, iar Pepe l-a taxat. Micuțul a fost la mondialele din Japonia. Altfel show-ul prezentat de Dan Negru are și momente plăcute. Jurații sunt total neadecvați contextului.
* La Digi24 am văzut un amplu material despre tulburările psihice, despre depresie, tratamente, lipsa cadrelor specilizate.
* La ProTV am urmărit secvențe spectaculoase de la Neversea. S-a spus că au fost în jur de 60.000 de spectatori la malul Mării Negre.
* Meci foarte spectaculos dintre Kevin Anderson (Republica Sud Africană) și francezul Monfils. A câștigat primul, pentru că a servit mult mai eficient. Eurosport-urile ne-au răsfățat cu tenis de la Wimbledon și Turul Franței la ciclism.
* Felicitări pentru Mihaela Buzărnescu și Irina Begu! Ele n-au avut probleme cu iarba și au ajuns în sferturi la Wimbledon!
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here