REZIDENT EX lansează albumul „Audio Doping” și pornește în turneu național

0
79

Rezident Ex turneu 2 aprilieRezident Ex revine în România pentru a lansa albumul „Audio Doping” printr-o serie de concerte susținute în perioada 23 martie – 2 aprilie.

„Dragi prieteni, Rezident Ex se bucură de reîntâlnirea cu publicul din România, ocazie cu care vă vom prezenta și noul nostru album într-o ediție de colecție de doar 250 de exemplare ca vinyl și varianta CD cu două bonus track-uri. V-am pregătit și alte surprize, da toate la timpul lor!
Rock on și un gând bun de la Mark, Tavi, Matthias, Sebastian și Christian!”, au declarat membrii trupei.

Mai multe info despre lansarea albumului găsiți pe pagina oficială de Facebook a trupei: https://www.facebook.com/RezidentEx/
Rezident EX înseamnă:
Tavi Iepan (ex-Progresiv TM/Cargo/Autostop/Mertamorf) – chitarã
Matthias Lange (ex-Metalium/Sinner) – chitarã
Mark Cross (ex-Helloween, Kingdom Come, Metalium, Nightfall) – tobe/percuţie
Christian Podratzky (ex-Pro Musica/Abra/Poems for Laila/Andy Clark) – chitarã bas
Sebastian Simonis (ex-Blind Spirits, Airforce) – voce
Turneul național cuprinde următoarele orașe (detalii pentru fiecare eveniment găsiți pe link-uri):
Craiova (23 martie, Casa de Cultură a Studenților) – https://www.facebook.com/events/973792409388567/
Timisoara (25 martie, Teatrul Maghiar de Stat) – https://www.facebook.com/events/233461860450681/
Sibiu (26 martie, Oldies Pub) – https://www.facebook.com/events/772165816271866/
Buzau (30 martie, Cafeneaua Artiștilor) – https://www.facebook.com/events/779910952174281/
Bucuresti (31 martie, Quantic club) – https://www.facebook.com/events/268823913546828/
Iasi (1 aprilie, Club Underground) – https://www.facebook.com/events/206611526481781/
Brasov (2 aprilie, Warehouse Pub) – https://www.facebook.com/events/1925581124339396/

 
Audio Doping_TracklistPrintre cele mai mediatizate evenimente din muzica românească a anilor 2012 si 2013 a fost, fără îndoială, apariția grupului REZIDENT EX. Asupra REZIDENT EX si-au pus amprenta istoria rockului timișorean, dar și a locurilor în care componenții acestui grup trăiesc astăzi: Christian Podratzky (bass) la Berlin, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg, Sebastian Simonis (voce) la Bucuresti. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, pe care Tavi Iepan l-a convins să vină să cânte în România. La rândul lui, Matthias l-a adus de curând in trupă pe Mark Cross (tobe), un percuționist de renume internațional, care are la activ colaborări cu Ian Gillan, Marco Mendoza sau Scorpions.
Lansarea pieselor “Povestiri din gară” – unul dintre cele mai mari hit-uri ale rockului românesc- compusa de Tavi Iepan în anii 80 și “Catedrala sufletului” a demonstrat că REZIDENT EX este o poveste de succes. Ceea ce s-a întâmplat la debutul grupului pe scenele românești a fost copleșitor. Concertele susținute in anul 2012 in Timișoara in Piața Unirii, in Vama Veche la Festivalul Folk You -, cat si in anul 2013 in București la Arenele Romane sau la Festivalul Rock The City, sustinute in fata unui public numeros și cu o atmosferă unică, au confirmat faptul că REZIDENT EX își are un loc asigurat în prima ligă a muzicii rock din România. Acestea au fost confirmate si de jurnaliștii, care au dedicat supergrupului comentarii extrem de favorabile in mass media. Solicitările foarte numeroase de interviuri, aparițiile la posturile de radio și televiziune, precum și valul de simpatie manifestat pe bloguri și site-uri de socializare dovedesc că REZIDENT EX a devenit în cel mai scurt timp un brand. Atât apariția albumului de debut, intitulat „Alpha” – in luna mai 2013, cât și un turneu național din toamna anului 2013 au fost primite cu mare interes de public. In acelasi an, REZIDENT EX este desemnată ca fiind BEST ROMANIAN ROCK BAND 2013 cât și BEST ROMANIAN ROCK ALBUM 2013 de către Maximum Rock Magazin. In anul 2014 formația se retrage in studioul ABSURDSTUDIOS din Hamburg, se compun piese noi, activitatea concertistică continuă la festivaluri sau cluburi din Bucuresti, Timișoara, Constanța, Buzău samd. Pentru concertele anului 2015, cât și pentru inregistrarile noului album – care urmeaza să apară pe piată in anul 2016 – formației i s-a alătrurat un precuționist de renume mondial: Mark Cross (ex HELLOWEEN, KINGDOM COME, METALIUM, NIGHTFALL și câte și mai câte…), având colaborări cu MARCO MENDOZA sau IAN GILLAN, un foarte apreciat muzician de studio cu un impunator palmares live – printre altele, l-a înlocuit pe James Kottak vara trecută la concertul SCORPIONS din Bahrain. Povestea de succes a brand-ului REZIDENT EX continuă. Este o afirmație care reprezintă concluzia jurnaliștilor și a publicului după concertele pe care REZIDENT EX le-a susținut în Româ- nia în anul 2012, 2013, 2014, 2015 cat si 2016.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here