RITCHIE BLACKMORE, RONNIE JAMES DIO, TED NUGENT, STEVE VAI VORBESC DESPRE YNGWIE MAMLSTEEN

0
47

Yngwie Malmsteen 5S-a scris mult despre Malmsteen. Se știe că este o persoană dificilă. Speriați de atitudina lui, unii au renunțat la colaborarea cu el. Evident, asta nu l-a afectat deloc. Malmsten a continuat să impresioneze, să își mărească baza de fani și a câștigat respectul colegilor de breaslă. Mai jos puteți citi câteva opinii exprimate public de nume mari ale muzicii.
 
Într-un interviu din 1991, Ritchie Blackmore a fost întrebat ce părere are despre Yngwie Malmsteen (care a delarat de multe ori că Blackmore l-a influențat foarte mult). Iată ce a răspuns Ritchie: „Yngwie a fost mereu drăguț cu mine, iar eu m-am înțeles bine cu el. Deși nu-l înțeleg – nici cum cântă la chitară, nici cum se îmbracă. Și mișcările lui sunt cam ciudate. În mod normal, dacă-l vezi, spui „Păi, tipul e un idiot”. Dar, după ce îl asculți cântând, spui „Tipul nu-i deloc un idiot, chiar știe ce face”. Totuși, trebuie să se mai calmeze puțin. Nu e Paganini, deși crede că este. Când va rămâne cu o singură coardă la chitară și va putea să cânte o piesă, atunci voi fi imprsionat. În trei sau patru ani, vom auzi albume bune semnate Malmsteen”.
 
Ronnie James Dio (într-un interviu din 1991): „Îmi place foarte mult de Yngwie. Cred că est un om extraordinar. Mă număr printre puținele persoane care chiar îl apreciază. Știu cî mulți evită să lucreze cu el. Eu am fost avertizat să nu o fac, dar nu regret deloc că am făcut-o. S-a purtat mereu foarte frumos cu mine, a fost mereu respectuos. Un singur lucru i-am spus când am colaborat cu el: l-am rugat să fie un membru al formației alături de care cântă. Știm cu toții că el este Malmsteen, că este talentat, dar în momentul în care un grup de muzicieni se întâlnesc, atunci fiecare trebuie să își interpreteze bucata cât mai bine fără să iasă în evidență. Nu-i un concurs, piesa e importantă. Malmsteen a înțeles perfect ce i-am spus”.
 
Yngwie Malmsteen 1
În 1987, Ted Nugent a acordat un interviu revistei Guitar World în care l-a caracterizat pe Malmsteen: „Un tehnician senzațional. Un inovator. A adus Baroque-ul clasic în rock’n’roll. Este extraordinar ceea ce face!”
 
În 2003, Steve Vai a vrut să le explice oamenilor ce se întâmplă de fapt în timpul jam-session-ului care încheie concertele G3: „Îl știu pe Yngwie, știu cât de intens este. El nu face compromisuri. Pentru el nu există scuze. Cântă așa cum simte. Când ești pe scenă alături de Yngwie, cel mai bine este să-l lași să se desfășoare. În unele seri a cântat mai mult decât noi. Dacă poți să accepți asta, atunci chiar te simți bine. Nu e un concurs între noi. Noi trei încercăm să ne autodepășim. Malmsteen e un chitarist senzațional care te face să dai tot ce e mai bun din tine. E o plăcere să cânți alături de el”.
 
 
Yngwie Malmsteen_Romania 13 mai 2015Pe 13 mai, Yngwie Malmsteen va susține un concert la Sala Palatului din București. Vă reamintim că biletele costă:

VIP – 359 RON

CATEGORIA I – 259 RON

CATEGORIA II – 219 RON

CATEGORIA III – 159 RON

CATEGORIA IV – 99 RON

Evenimentul este organizat de German Quality Entertainment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here