Românii au golit farmaciile de Ivermectină. Apelul veterinarilor: Să ne lase medicamentele în pace, să tratăm cățeii, vițeii, caprele

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
119

Românii au golit farmaciile de Ivermectină. Apelul veterinarilor: Să ne lase medicamentele în pace, să tratăm cățeii, vițeii, capreleDe teama coronavirusului, unii români devin cobai cu bună știință și se tratează cu medicamente neautorizate, despre care aud te miri pe unde. Se întâmplă acum cu Ivermectina, un tratament veterinar folosit pentru deparazitarea animalelor domestice.

În Teleorman, de exemplu, n-a mai rămas nicio pastilă în farmaciile veterinare. În anumite cabinete de tratament se mai găsește, dar veterinarii au ales varianta de avarie: îl administrează direct animalelor, nu-l dau pentru acasă.

Astăzi, atât Ministerul Sănătății, cât și Colegiul medicilor au atras atenția că folosirea medicamentiului pentru oameni este periculoasă. Specialiștii avertizează că folosirea Ivermectinei pentru uz uman poate cauza chiar moartea.


Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romanii-au-golit-farmaciile-de-ivermectina-apelul-veterinarilor-sa-ne-lase-medicamentele-in-pace-sa-ne-tratam-cateii-caprele-1441512

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here