Românii vor putea solicita cartea electronică de identitate din august

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
84
Românii vor putea solicita cartea electronică de identitate din august
Foto: dgepmb.ro

„Noua carte de identitate electronică, pe care cetățenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document și va conține elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanția că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, a declarat miercuri Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. Vezi în articol ce date va conține cartea electronică de identitate.

Guvernul a adoptat miercuri o Hotărâre de Guvern care stabilește printre altele forma și conținutul cărții electronice de identitate, a cărții de identitate simplă, precum și a cărții de identitate provizorie ce vor fi emise în sistem informatizat de la data asigurării infrastructurii tehnice necesare.

(…)

Românii vor putea opta pentru cărți electronice de identitate începând cu vârsta de 12 ani, documente prevăzute cu un CIP pe care sunt stocate imaginea facială și două amprente digitale și cu care se pot autentifica în Platforma informatică din asigurările de sănătate, potrivit unui proiect scos în dezbatere publică în ianuarie 2020 de MAI.

Opțional, numai la solicitarea părinților sau reprezentanților legali, se va putea elibera o carte electronică de identitate, indiferent de vârsta copilului.

  • Dacă aleg o carte de identitate simplă, românii nu pot călători în străinătate în baza ei ca până acum.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24656675-guvernul-stabilit-date-vor-inscrise-cartea-electronica-identitate-romanii-vor-putea-solicita-din-luna-august-2021-spune-ministrul-bode.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here