Să nu uităm de Colectiv

0
44

Foto de Vlad Mixich
Foto de Vlad Mixich

Articol de Iulia Radu
După publicarea articolului „Din Colectiv… în bisericuțe” (click aici pentru a citi!), am fost contactată de dl Eugen Iancu (de la Asociația Colectiv GTG 3010), care m-a invitat la sediul Asociației pentru a sta de vorbă. Am acceptat fără să ezit pentru că sunt multe lucruri de discutat. În primul rând vroiam să înțeleg de ce nu pot lucra împreună oameni care au trecut împreună prin „iadul” din Colectiv. Recunosc că și după discuția cu dl Eugen Iancu, am rămas la părerea mea. Totuși, se împlinește un an de la tragedia din Colectiv, iar semnalul pe care ar fi trebuit să-l dea atât supraviețuitorii cât și rudele celor care au murit acolo, era exact acela de „colectiv unit”. Până la urmă toți au același scop. Orgoliile, expresiile de genul „și noi putem organiza” nu au ce căuta în această „ecuație”. Mă gândesc că normal era să ne strângem într-un singur loc pentru a le aduce un omagiu celor dispăruți și pentru a-i revedea și a-i sprijini pe cei care au scăpat cu viață din „infern”.
Dar realitatea din „teren” este alta. Vom avea 3 evenimente:
1. La Berăria H în perioada 28 – 30 octombrie (organizat de Asociația Colectiv GTG 3010). Vor urca pe scenă: Compact, Coma, Anton, Truda, Altar, Awake, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărășan Band, Florin Chilian, RoadkillSoda, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne.
Biletele costă 50 lei, iar abonamentele 100 lei.
Găsiți evenimentul pe Facebook aici: https://www.facebook.com/events/1581531028823391/
 
2. La Arenele Romane pe 30 octombrie: „Colectiv – Nouă ne pasă” (organizat de Asociația Promusic Events). Vor urca pe scenă: Days Of Confusion, Up To Eleven, 9.7 Richter, Vama, Holograf și Nicu Covaci.
Intrarea se face pe baza de donatie (60 lei sau 100 lei), în functie de posibilitățile fiecaruia.
Găsiți evenimentul pe Facebook aici: https://www.facebook.com/events/1137718369622370/
 
3. 1 an de Colectiv ^ Comemorare ^ Împreună Rezistăm – pe 30 octombrie, eveniment cu intrare liberă (fără strângere de fonduri) organizat de Grupul de voluntari Impreuna Rezistam. Locația și line-up-ul vor fi anunțate în următoarea perioadă de către organizatori.
Găsiți evenimentul pe Facebook aici: https://www.facebook.com/events/319856545072700/
 
Am discutat cu dl Eugen Iancu despre evenimentul pe care-l organizează la Berăria H, dar am atins și alte subiecte, cum ar fi modul în care sunt împărțiți banii către victime, am discutat despre nevoile victimelor, despre modul în care se desfășoară ancheta. Vă recomand să urmăriți întreg dialogul (care a fost filmat de Brândușa Balan).
Sper ca după cele două evenimente, care au anunțat strângeri de fonduri, organizatorii să anunțe care este suma strânsă de la donatori. Ar fi o dovadă de transparență.
 
Related articles:
TRAGEDIA COLECTIV(Ă) – NU AVEM VOIE SĂ UITĂM
 http://andreipartos.ro/tragedia-colectiva-nu-avem-voie-sa-uitam/
ROCK-UL NU MOARE!
http://andreipartos.ro/rock-ul-nu-moare/
TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV
http://andreipartos.ro/tragedia-din-clubul-colectiv-vazuta-la-tv/
 DUPĂ 5 ZILE, PIEDONE A DESCOPERIT CĂ ESTE “OM”
http://andreipartos.ro/dupa-5-zile-piedone-a-descoperit-ca-este-om-4-11-2015/
CE SPUNE IOHANNIS DESPRE TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV
 http://andreipartos.ro/ce-spune-iohannis-despre-tragedia-din-clubul-colectiv/
CONSULTĂRI? JOCURI DE IMAGINE?
http://andreipartos.ro/consultari-jocuri-de-imagine/
DE CE L-AŢI ARESTAT PE PIEDONE?
http://andreipartos.ro/de-ce-l-ati-arestat-pe-piedone-11-11/
 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here