SANREMO 2017: CE SCRIE PRESA DESPRE FESTIVAL

0
43

sanremo 2017 finale aArticol de Iulia Radu
Gata! S-a încheiat „era Conti” la Sanremo. Cea de-a 67-a ediție a festivalului Sanremo a fost câștigată de Francesco Gabbani, cel care va merge și la Kiev pentru a reprezenta Italia la Eurovision. Ultima seară a festivalului a fost urmărită de 13.553.000 de telespectatori (54,28% share). (Găsiți aici datele pentru fiecare seară în parte: http://www.sorrisi.com/musica/sanremo/sanremo-2017-gli-ascolti-della-serata-finale/)
Această ediție a Festivalului Sanremo a fost un succes și în mediul online: în ultimele 24 de ore, peste 5,2 milioane de interacțiuni au fost înregistrate pe rețelele de socializare: Facebook, Instagram și Twitter.
La Stampa este de părere că Fiorella Mannoia este „câștigătoarea morală” a acestei ediții (sursa: http://www.lastampa.it/2017/02/11/spettacoli/festival-di-sanremo/2017/la-diretta-della-finale-del-festival-di-sanremo-yzRDXNNIZoNge1aUYWNpiJ/pagina.html).
Pe de altă parte, Corriere Della Sera susține că „a câștigat cel mai original dintre toți”:

Nu se vede des acest lucru, dar atunci când se întâmplă este frumos. A învins calitatea, bucuria, originalitatea. După ce anul trecut a triumfat la categoria „Nuove Proposte”, Francesco Gabbani a luat acasă premiul cel mare la cea de-a 67-a ediția a unui festival care s-a desfășurat sub semnul căutării originalității. (…) Fiorella Mannoia poate fi fericită și cu locul al doilea, chiar dacă mulți o dădeau marea câștigătoare. Nu-i ușor să intri în concurs la 62 de ani. O altă surpriză plăcută a fost Ermal Meta, care s-a clasat pe a treia poziție și a primit meritat și Premiul pentru cover precum și Premiul Criticii.

sursa: http://www.corriere.it/spettacoli/festival-sanremo/diretta-live/17_febbraio_11/sanremo-2017-finale-seguila-minuto-minuto-1cce5da2-f08c-11e6-811e-b69571ccd9d9.shtml
 
Publicația Vanity Fair laudă cuplul „CarloeMaria” despre care spune că a „funcționat destul de bine”. De asemenea, „incredibil dar adevărat, verdictul serii a reușit să-i mulțumească aproape pe toți”. Găsiți articolul aici: http://www.vanityfair.it/show/tv/17/02/12/festival-sanremo-2017-finale-vincitori-momenti-migliori
 
Cosmopolitan Italia scoate în evidență 6 momente nereușite ale finalei:
1. Cele 3 protagoniste ale „C’era una volta Studio Uno”: Diana Del Bufalo, Giusy Buscemi, Alessandra Mastronardi.
2. Faptul că Maurizio Crozza și-a făcut apariția pe scena Festivalului abia în ultima seară.
3. Dansul Tim. Jurnaliștii nu au înțeles entuziasmul pentru dansul lui Sven Otten.
4. Apriția pe scenă a Lodovicăi Comello (care a devenit cunoscută jucând rolul Francescăi din serialul „Violetta”, difuzat de Disney Channel).
5. Declarația neispirată a fotomodelului Tina Kunakey Di Vita: „Nu poți alege de cine te îndrăgostești”. Tina este logodnica lui Vincent Cassel, fostul partener al Monicăi Bellucci.
6. Momentul din deschiderea serii susținut de Enrico Montesano.
sursa: http://www.cosmopolitan.it/lifestyle/musica/news/g112176/sanremo-2017-momenti-peggiori-della-finale/
 
Și Il Fatto Quotidiano laudă victoria lui Gabbani. „A adus un aer proaspăt, tineresc, a avut umor, coregrafie simpatică. (…) Piesa Fiorellei Mannoia nu a fost dintre cele mai bune ale ei”.
sursa: http://www.ilfattoquotidiano.it/2017/02/12/sanremo-2017-la-finale-il-meglio-sul-palco-il-peggio-in-platea/3386199/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here