Scenariul organizatorilor Untold și Neversea e o aberatie: Doar pentru vaccinați sau cu test COVID negativ. „Distantare socială nu se poate!”

Articol preluat de pe site-ul Ziua

0
125

Arafat: Sunt 2, 3 sau 4 festivaluri care încă nu ştim dacă se vor putea ţine / E probabil să nu putem permite ca mai mult de 100-150 de persoane să desfăşoare o activitate împreunăEdy Chereji, director de comunicare al Untold și Neversea, a anunțat că la cele două festivaluri de muzică ar putea participa doar persoane vaccinate, persoane cu anticorpi sau persoane negative la testele rapide, facand dovada la intrarea in incinta. Cele două festivaluri – Neversea, anunțat pentru 8-11 iulie, și Untold, care ar urma să se desfășoare în perioada 5-8 august – au fost puse sub semnul întrebării de șeful DSU, Raed Arafat.

„Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19. Acestea sunt trei dintre soluțiile și măsurile care credem noi că într-un mod cumulat ar putea să ajute și să permită reluarea activităților cu public.

O măsură de genul distanțare socială este imposibilă.”, a precizat Edy Chereji Directorul de comunicare al Untold și Neversea vrea ca împreună cu autoritățile să găsească o soluție pentru ca festivalurile să se poată desfășura în acest an.

„Ne dorim să găsim această soluție alături de autorități. Aceasta a fost și rugămintea noastră, să nu renunțăm la această posibilitate de a reveni încetul cu încetul la normalitate. Și să ne punem la masă și să vedem care sunt scenariile posibile pentru această vară și care sunt măsurile pe care le-am putea pregăti astfel încât să avem o vară cu evenimente”, a precizat Chereji, care a adaugat: „Nu putem spera, nu putem visa la o întoarcere la ceea ce a însemnat 2019.

Dacă vom putea organiza evenimente, vor fi cu anumite compromisuri și măsuri care ne vor face să avem anumite limitări sau lucruri care ar putea să schimbe din experiența pe care oamenii o cunosc atunci când vine vorba de concerte și festivaluri”.

Untold 2021 a fost programat la Cluj-Napoca între 5 și 8 august, iar posesorii de bilete sau de abonamente pentru ediția 2020 pot intra la festival.

Fara a dori in niciun fel sa aparam pozitia lui Raed Arafat, trebuie sa recunoastem ca seful IGSU are dreptate, Untold si Neversea, daca se vor tine in acest an pe trendul cresterii infectiei intr-un „Al treilea val” pandemic, in care deja o parte a Europei a intrat si care se va prelungi pana in vara, vor deveni focare de transmitere a bolii.

Cei care au test antigen negativ se pot a fla in perioada in care virusul n-a inceput replicarea, dar sunt purtatori ai acestuia, chiar si asimtomatici, ca atare pot raspandi infectia. Cei care sunt vaccinati, conform medicilor, se pot contamina, se pot imbolnavi, chiar daca nu in forme grave, deci la randul lor pot lua virusul si-l pot transmite mai departe.

Cei cu anticorpi pot fi la randul lor purtatori, chiar daca pe ei nu-i mai afecteaza, intrucat se presupune ca au trecut prin boala, sau au fost imunizati pe baza de ser. Toti acestia, intrucat chiar Chereji spune ca „distantarea sociala devine imposibila” la Untold si Neversea devin purtatori de virus, adevarate „bombe” cu efect intarziat, intrucat duca mai departe in familie la prieteni, la rude si cunostinte boala.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/scenariul-organizatorilor-untold-i-neversea-e-o-aberatie-doar-pentru-vaccina-i-sau-cu-test-covid-negativ-distantare-social-nu-se-poate-1561785

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here