Semifinaliştii Eurovision 2016 au cântat pentru 2000 de bucureşteni

0
20

Beraria H (600 x 300)Premieră: Iuliana Marciuc a anunţat ordinea intrării artiştilor în concurs
Două mii de bucureşteni au apaludat vineri seară concurenţii Selecţiei Naţionale în concertul de promovare organizat de TVR la Berăria H din capitală. Cei 12 artişti calificaţi în semifinala Eurovision România 2016 au interpretat melodiile calificate în concurs, s-au distrat alături de fani, au făcut fotografii şi au acordat interviuri jurnaliştilor prezenţi la eveniment.
Venit direct de la pupitrul Telejurnalului TVR 1, Radu Tudor a fost gazda spectacolului. Vedeta Televiziunii Române a întreţinut atmosfera, a prezentat artiştii şi a organizat concursuri pentru publicul din sală.
Prezentă la eveniment, Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2016 a anunţat, în premieră, ordinea intrării în concurs a semifinaliştilor pe scena de la Baia Mare. Astfel, publicul din Sala Sporturilor şi telespectatorii TVR îi vor asculta pe cei 12 după cum urmează:
1. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice
2. Andra Olteanu – Nai Nai
3. Dream Walkers – Let It Shine
4. Irina Popa – Letting Go
5. Jukebox – Come On Everybody
6. Mihai Băjinaru – Never Too Late
7. Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home
8. M I H A I – Paradisio
9. Florena – Behind the Shadows
10. Gaşca de acasă – Tu eşti povestea
11. Ovidiu Anton – Moment of Silence
12. Xandra – Superhuman
„În ultimii ani, a devenit o tradiţie ca Selecţia Naţională să fie organizată în oraşe diferite din ţară. Mă bucur că, anul acesta, am organizat un show şi pentru publicul bucureştean, practic o repetiţie pentru spectacolul de la Baia Mare. Fanii au fost la înălţime şi au creat o atmosferă extraordinară, motiv pentru care aşteptăm emoţiile din cele două seri de concurs încărcaţi cu energie pozitivă”, a declarat Iuliana Marciuc, la finalul evenimentului.
Concurenţii au fost susţinuţi din sală şi de vedetele TVR, alături de alţi artişti şi prieteni: Mihai Rădulescu, Marian Olaianos, Ioana Voicu, Mihai Pocorschi, Dan Bittman, Andreea Archip, Corina Dănilă, Paula Seling, Mugurel Vrabete, Gabi Constantin (Voltaj) sau Paula Chirilă. În finalul evenimentului, Jo (Ioana Anuţa), cea care va însoţi artiştii şi în Camera Verde, la Baia Mare, a susţinut un recital incendiar pentru publicul de la Berăria H.
***
Selecţia Naţională Eurovision România 2016 se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare, prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala din 4 martie şi finala din 6 martie.
În semifinală vor concura Jukebox, M I H A I, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.
În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.
Show-urile vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.
***
Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Peeurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here