Sergiu Cioiu prezintă spectacolul „Râsul-Plânsul-Iubirea” în luna mai în România

0
174

Sergiu Cioiu 28 maiIn mai 2017, Sergiu Cioiu revine pe firmamentul spectacolului din România, după lansarea dublului CD „Cioiu canta Mandy - Vântule și alte cântece” (EUROSTAR, 2016) și a unui volum, cu tentă biografică, intitulat Nu știm aproape nimicPusa Roth in dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), alcătuit de autoarea Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cîntece esențiale din repertoriul artistului.
SERGIU CIOIU este un cunoscut interpret de muzica usoara ai anilor’60, ’70, lansand mari piese de succes precum „Cantecul vantului”, „Glasul tau”, „Pentru cine?”, „Mersi, Becaud”, „Poarta sarutului”, „Masa tacerii”, „Primul loc de pe pamant” sau ”Cine a gasit tineretea mea?”. In anul 1982, artistul s-a stabilit in Canada.
In 2016, artistul a fost invitatul echipei IERI-AZi-MÂINE (TVR 2) si a sustinut un microrecital foarte aplaudat, pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase, unde a debutat in anul 1964.
Revenit din nou în țară, Sergiu Cioiu se adresează publicului, prin spectacolul RASUL-PLANSUL-IUBIREA, dupa un vers al unui poem de Marin Sorescu, cu participarea cunoscutei si remarcabilei actrițe, Florina Cercel și a excelentei Silvia Dumitrescu, valoroasă interpretă de muzică pop.
Un spectacol special, muzical, poetic, tandru si ironic în care teatrul și cântecul impreună fac un excelent divertisment, pentru un public, dornic să vadă o asemenea producție kaleidoscopică, voit minimalistă, în care acompaniamentul va fi asigurat de doi excelenți muzicieni instrumentiști, Lyuben Gordievski - pian, clape, baian și Vlad Crețu - chitare.
 
FLORINA CERCELeste binecunoscută ca fiind o actriță desăvîrșită, cu o gamă largă de posibilități actoricești, creatoare a unor roluri memorabile, dramatice și comice, întruchipînd, atât personaje din teatrul clasic, cât și caractere din dramuturgia modernă, sub direcția unora dintre cei mai importanți regizori ai teatrului românesc.
Doamna Florina Cercel va prezenta, în acest spectacol, o drama adaptare proprie, intitulată “Camerista”, dupa o nuvela de Hermann Broch, un monolog al unui alt personaj fascinant, declanșator sigur, al unui excelent one-woman-show ,o poveste despre iubire,pasiune,minciuna,tradare si justitie.
 
SILVIA DUMITRESCU, una dintre cele mai apreciate cântarețe de muzica pop, cunoscută, pentru dinamismul de rockeriță și pentru un debordant stil pop și, nu mai puțin, ca interpretă ideală a unor cântece ale inegalabilului compozitor Adrian Enescu, si al compozitorului Florin Ochescu. In spectacol, Silvia va canta, in replica cu Sergiu Cioiu, si piese din repertoriul consacrat de acesta
 
SERGIU CIOIU, un artizan al cântecului și al zicerii, numit de unii admiratori, “un gentleman al cântecului”, surprinde printr-un repertoriu în care muzica servește perfect textul sau poemul. Poezia scrisă devine o adevărată inspirație pentru actorul care o recrează, într-o adevărată fuziune cu spectatorii.
În acest spectacol, Sergiu Cioiu joacă rolul unui crooner, alături de cele două partenere, o mare actriță și o vedetă a cântecului pop, din România…
Activitatile sustinute de Sergiu Cioiu in Romania, in perioada 30 aprilie – 05 iunie 2017.
09 mai (ora 19) – Craiova, Teatrul Marin Sadoveanu, „RASUL, PLANSUL, IUBIREA ”  un Caleidoscop cu  Florina Cercel, si Silvia Dumitrescu.
12 mai (ora 19) – Bucuresti, Teatreli.  „Pe cine numim …Eu !” – One Man Show.  
20 mai – Ramnicu Valcea, Biblioteca Judeteana. „Pe cine numim…Eu „, One Man Show, si lansarea discurilor „Vantule si alte cantece –                   Sergiu Cioiu canta Alexandru Mandy” si „Pe cine numim…EU”, ce cuprinde texte dupa poeziile lui Marin Sorescu.
23 mai – Centrul Cultural Jean Louis Calderon. Recital si lansare de discuri „Pe cine numim…EU” si „Vantule si alte cantece –                   Sergiu Cioiu canta Alexandru Mandy”.
26, 27 si 28 mai – Valenii de Munte. Festivalul dedicat lui Miron Radu Parschivescu, in cadrul caruia va sustine un recital cu piese pe versuri de Miron Radu Paraschivescu.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here