SERGIU CIOIU Recital extraordinar – “Râsul, Plânsul, Iubirea” Teatrul Nottara, 30 Mai 2019, ora 19:00

0
165

Sergiu Cioiu va prezenta la Teatrul Nottara, pe 30 mai, la orele 19:00, un recital, muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, impreună, fac un excelent divertisment, intitulat: “Râsul, Plânsul, Iubirea”, cu Lyuben Gordievski (pian şi baian), Vlad Crețu (chitara), Adrian Flautistu (contrabas), Dan Incrosnatu (percuţie).

În program, cântece și poeme de Alexandru Mandy, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Păunescu, Ştefan Radof, Marin Sorescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu, și alții.

Sergiu Cioiu, om spectacol, cu o lungă experiență de actor-cântăret, stabilit de peste 35 de ani în Canada, revine periodic în țară din aprilie 2016. Artistul participă la emisiuni de televiziune, precum Ieri-Azi-Maine (TVR2), prezintă recitaluri de succes pe scenele Bucureştene, şi al unor teatre din ţară, în care îmbina cântecul cu poezia, reușind o adevărată fuziune cu publicul spectator.

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară ai anilor’60, ’70, care a lansat mari piese de succes precum „Cântecul vântului”, „Glasul tău”, „Pentru cine?”, „Mersi, Becaud”, „Poarta sărutului”, „Masa tăcerii”,  „Coloana fără sfârşit”, „Primul loc de pe pământ”, „Dintr-un milion” sau „Cine a găsit tinereţea mea…”.

Albumele discografice, apărute intre 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul teatrului pentru publicul amator.

  1. Vântule şi alte cantece, Sergiu Cioiu cântă Mandy
  2. Pe cine numim …EU (dublu album cu cântece si poezii de Marin Sorescu).
  3. Cine a gasit tineretea mea…” (cântece din repertoriul artistului pe muzica celor mai cunoscuti si valoroşi compozitori din patrimoniul muzicii uşoare româneşti: Florin Bogardo, Ion Cristinoiu, Felicia Donceanu, Mihai Dumbravă, Robert Flavian, Cornel Fugaru, Emanuel Ionescu, Nicolae Kirculescu, Radu Şerban, Vasile Veselovski, H. Malineanu, Temistocle Popa, Laurentiu Profeta, Andrei Proşteanu, Vasile V. Vasilache).

În acestă perioadă a lansat un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), alcătuit de autoarea Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.

Cronici de la spectacole lui Sergiu Cioiu

Dinu Săraru, Un „Concert Sergiu Cioiu” (Cronica -Teatrelli, -mai ,2017)

Miron Manega, PUR ȘI SIMPLU – SERGIU CIOIU (Cronică –Teatrelli,  0ctombrie 2018)

Miron Manega, despre recitalul Pe cine numim… Eu  (Cronică – Teatrelli, mai 2017).

Stire TVR Cluj: despre Sergiu Cioiu, spectacolul din Israel, din septembrie 2018.

Clipuri din recitalurile sale:

 

INVOIALA – din Pe cine numim… EU (Teatrelli, 2017, versuri Marin Sorescu, muzică Dan Stoian)

Sergiu Cioiu Pur și Simplu – (Teatrelli, 2019):

MASCA  (Romulus Vulpescu / Sergiu Cioiu)

Rică  (M.R Paraschivescu / Sergiu Cioiu)

TÂMPLARUL PRICEPUT  (M.R. Paraschivescu / Sergiu Cioiu )

CEVA (Pe cine numim… EU, Teatrelli, 2017)

Venise vremea (Teatrelli, 2017)

Trec fetele toamna (Teatrelli, 2018)

Teatrul Național Marin Sorescu – Craiova –

RÂSUL, PLÂNSUL, IUBIREA

Nevasta mincinoasă, Terente și Titina, Venise vremea

Sergiu Cioiu este absolvent al I.A.T.C. I.L. Caragiale (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică – Arta Actorului, promoția 1964). În perioada 1964-1967, este angajat al Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București, unde este cotat ca un apreciat interpret de cântec poetic. În august 1965, selecționat de Bruno Coquatrix, este remarcat pe scena Teatrului Olympia din Paris. În cunoscuta revistă Le Figaro, a fost comparat cu Yves Montand (din perioada tinereții) şi cu Marcel Mouloudji. Din anul 1966, îmbrățișează o carieră de artist independent, performând pe diferite scene din România, Europa (Franța, URSS, Polonia, Belgia, Olanda) și Israel. Între 1972 și 1975, este actor al Teatrului de Operetă “Ion Dacian” din București. În perioada 1975 – 1982, este  profesor de actorie pentru învățământul artistic la Școala Populară de Artă din București, la catedrele de actorie și canto. În această perioadă, înființează Teatrul de hîrtie, un teatru-studiu bazat pe dramatizări din poezia românească. Spectacolele de poezie și muzică realizate de Cioiu au fost premiate în cadrul unor festivaluri naţionale.

În anul 1982, părăsește țara împreună cu familia și se stabilește mai întîi în Franța, apoi în Canada, la Ottawa.

În Canada, oferă ateliere de arta actorului, la University of Ottawa, colaborează cu Teatrul municipal din Hull (Théâtre de l’Île), continuă o activitate de actor, interpret de cântec și poezie.

Din 2016, revine anual în România, cu recitaluri de poezie și muzică, pe scenele unor teatre din București, Brașov, Caracal, Cluj, Constanţa, Craiova, Iași, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea.

Apare la numeroase emisiuni de radio şi televiziune.

Tot din 2016, lansează prin Casa de Discuri Eurostar, trei albume discografice.

De asemenea, în primăvara anului 2016, lansează un volum  de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), alcătuit de autoarea Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here