Soft Records re-editează albumul „Celelalte Cuvinte – I”

0
90

Celelalte-Cuvinte-I-CF aAm primit următorul comunicat de presă:
 
Avem placerea sa va informam ca seria reeditarilor de albume valoroase ale muzicii romanesti continua cu primul album Celelalte Cuvinte lansat de Electrecord in 1987 pe vinyl.
Albumului original i s-au adaugat ca bonus 4 piese publicate cu doi ani mai devreme pe compilatia Formatii Rock 10.
Toate piesele de pe acest compact disc au fost remasterizate utilizand tehnica de ultima generatie, iar coperta a fost restaurata  utilizand macheta grafica originala.
Editia aniversara a albumului Celelalte Cuvinte –  I este multiplicata pe  500 de CD-uri numerotate.
Albumul va fi disponibil mai intai online prin www.mycd.ro astfel incat  fanii pot obtine fara dificultate acest album aniversar incepand cu 16.03.2017.
Ulterior, in limita stocului disponibil, albumul va putea fi procurat prin retelele de distributie ale partenerilor Soft Records.
 
Important! La concertul Celelalte Cuvinte din 6 aprilie, programat la Hard Rock Cafe, fanii vor putea sa obtina autografe de la toti membrii trupei care au participat la inregistrarea primului album.
 
 

„Una dintre cele mai interesante și originale apariții pe scena rock românească, în primii ani ’80 (dar nu numai atunci), a fost aceea a formației CELELALTE CUVINTE. Cu un nucleu orădean ranforsat la Timișoara, grupul studențesc se asocia sound-ului bănățean despre care se vorbește de la PHOENIX încoace, în același timp venind cu noutăți stilistice care îl individualizează peste decenii în tot rockul românesc. Încă de la aparent ciudata titulatură, trupa își anunța intențiile: „Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puține pentru a exprima ceea ce simțim”. Plăcut deopotrivă de fanii genurilor progressive și hard & heavy, grupul părea să experimenteze cu fiecare nouă piesă, păstrând doar regula unei melodicități aparte…
…Și stilul: măsurile / ritmurile complexe, exacerbate de chitare în furtuni electrice tunând și fulgerând, pălind brusc în atmosfere eterate, cvasiacustice, în care textele își respiră în voie metaforele. Cu blockflöte, vioară ori celestă adăugate instrumentarului clasicizat de rock (mai puțin orga / sintetizatorul), fiecare melodie are povestea ei unică, în care ești purtat prin tablouri multicolore, sugestive, dintr-un ev medieval în secolul vitezei… dincolo de cuvinte! Recognoscibili de la primele acorduri ale cântecului, muzicienii reușesc să nu se autoplagieze și să surprindă mereu. Abili instrumentiști, fiecare dintre membri este depășit doar de nivelul rezultatului colectiv.
În ciuda instrumentelor manufacturate și a condițiilor de înregistrare totuși modeste de la Radio Cluj, „Iarbă prin păr” devine un adevărat hit al rockului românesc; împreună cu celelalte trei piese din aceeași sesiune de înregistrări, cu aportul regretatului Florian Pittiș, materialul este editat, în 1984, pe o jumătate de disc, de Electrecord („Formații Rock 10” – bonus pe prezentul CD) și deschide calea primului album discografic, tras în studiourile casei de discuri bucureștene după doi ani. O muzică proaspătă minții și urechii, la 30 de ani de la publicare. După 1989, colaborarea cu „Moțu” a continuat, a apărut și doritul claviaturist (Tiberiu Pop), dar și instrumentele profesioniste; grupul a pierdut un chitarist, a lansat discuri numai când a avut ceva nou de spus. După peste 35 de ani de la debut, fanii de ieri și de azi descoperă cuvinte nespuse în sentimentele iscate… dar nu acesta e sensul muzicii?
Un disc de colecție care restituie „in integrum” conceptul: coperta originală cenzurată (fundația încă vizibilă a civilizației postmoderne?), singura fotografie din perioada înregistrării albumului, coperta oficială a ediției princeps. Totul prin voința editorului Soft Records, pe care îl felicit cu speranța că va uita timpul ce-a trecut și va continua cu o nouă reeditare, în spiritul celui de al doilea hit: „Un sfârșit e un început”!” Doru „Rocker” Ionescu (http://www.softrecords.ro/index.php/album/celelalte-cuvinte-i/)

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here