Sondaj IRES: ce spun românii pasionaţi de sport la o lună de la instituirea stării de urgenţă şi ce cred că ar trebui să facă Guvernul

Articol preluat de pe site-ul DigiSport

0
103

În România au fost confirmate, până acum, 6.879 de infecții cu coronavirus, anunţă Digi24. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 351 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Pe 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile în România.

Președintele Klaus Iohannis, a semnat marți, 14 aprilie, decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României. Decretul prevede prelungirea până la 14 mai a tuturor restricțiilor impuse deja. De asemenea, sunt și alte măsuri noi în decretul prezidențial.

Sondaj IRES | Ce spun românii pasionaţi de sport

Doar 19% dintre români regretă faptul că nu mai pot merge pe stadioane în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui sondaj comandat de Federaţia Română de Fotbal şi realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.

Studiul a fost realizat în perioada 26-30 martie, pe 1.160 de respondenţi cu vârsta mai mare de 18 ani, iar marja sa de eroare este de ą 2,95%.

Circa 36% dintre repondenţi obişnuiau să meargă pe stadion înaintea întreruperii competiţiilor din cauza pandemiei şi numai 15% asistau la meciuri de fotbal de mai multe ori pe durata unei luni. Mulţi români, 66%, obişnuiau să urmărească la televizor competiţii de fotbal interne şi internaţionale înaintea întreruperii cauzate de COVID-19.

Circa 64% dintre cei chestionaţi consideră că situaţia generată de pandemia de COVID-19 va influenţa performanţa din fotbalul profesionist din România, însă, paradoxal, 85% cred în şansele de calificare ale naţionalei României la EURO 2020 în urma meciurilor de baraj cu Islanda şi Bulgaria/Ungaria.

O mare parte dintre români, 71%, consideră că Guvernul ar trebui să se implice în sprijinirea sportului pentru a compensa pierderile financiare cauzate de întreruperea competiţiilor.

Mai puţin de o treime din cei chestionaţi (29%) obişnuiau, înaintea răspândirii virusului SARS-CoV-2, să practice în mod regulat sport, iar dintre aceştia 38% jucau fotbal. Trei sferturi (76%) dintre românii care jucau fotbal cel puţin o dată pe săptămână spun că le lipseşte această activitate pe perioada restricţiilor impuse de autorităţi.

Un procent destul de redus de români au declarat că joacă fotbal online sau pe console de jocuri, 13 la sută.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digisport.ro/special/sondaj-ires-ce-spun-romanii-pasionati-de-sport-la-o-luna-de-la-instituirea-starii-de-urgenta-si-ce-cred-ca-ar-trebui-sa-faca-guvernul-825179

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here