Sorin Cîmpeanu: Nu e corect să închidem școlile

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
110

Sorin Cîmpeanu: Nu e corect să închidem școlileMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări, la Digi24, despre structura anului școlar. Cîmpeanu susține că va propune încă o variantă și anume scurtarea cu doar o săptămână a semestrului al doilea, iar acest lucru va permite organizarea Evaluării Naţionale la datele inițiale, adică să înceapă pe 22 iunie.

Mai mult, ministrul spune că nu este corect să se închidă școlile, pentru că în interiorul unităților de învățământ regulile sunt respectate.

(…)

Sorin Cîmpeanu a precizat, de asemenea, că nu este corect ca școlile să fie închise, în condițiile în care măsurile impuse sunt respectate și există un pericol minimum de infectare cu Covid-19.

„Nu este corect să închidem școlile. Nu este corect pentru că în școli măsurile se păstrează cel mai riguros. Și așa am avut pierderi educaționale foarte mari. Sunt pierderi ce țin și de partea emoțională a elevilor”, a mai spus Ministrul Educației.

Puteți citi mai multe aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cimpeanu-nu-e-corect-sa-inchidem-scolile-e-si-varianta-scurtarii-semestrului-2-cu-o-saptamana-si-datele-evaluarii-nationale-sa-ramana-1473644

Cîmpeanu: Luna de vacanță a fost solicitată de Ministerul Sănătății. Nu a fost semnat un ordin, așteptăm propuneri dacă sunt mai bune

Această lună de vacanță a fost solicitată expres de MS, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum școlile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie. A fost o variantă propusă de Ministerul Educației, conform legii stării de alertă. Nu e singura variantă”.

Citiți aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/cimpeanu-luna-de-vacanta-a-fost-solicitata-de-ministerul-sanatatii-nu-a-fost-semnat-un-ordin-asteptam-propuneri-daca-sunt-mai-bune-1473375

Iohannis: Propunerea privind vacanța de Paști, acceptabilă. Îi înțeleg pe părinți, dar niciun sacrificiu nu e prea mare pentru sănătate

Președintele a subliniat că înțelege nemulțumirea părinților care vor avea copiii acasă pentru o lună de zile, dar a subliniat că situația e complicată și că niciun sacrificiu nu e prea mare pentru sănătatea copiilor.

„Știm că foarte mulți copii învață online, sunt doar cei mai mici și cei din clasele cu examene care merg fizic la școală. Dacă numărul de pacienți crește și se vede că suntem într-o fază de creștere, trebuie intervenit aici.

Cred că propunerea ministrului Educației este acceptabilă, să se contopească cele două vacanțe și în loc de o săptămână de Paștele catolic și încă una la cel ortodox, să le contopim și așa să eliminăm un factor semnificativ de răspândire a bolii”.

 Puteți citi aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-propunerea-privind-vacanta-de-pasti-acceptabila-ii-inteleg-pe-parinti-dar-niciun-sacrificiu-nu-e-prea-mare-pentru-sanatate-1473264

Elevii critică decizia privind vacanța de o lună de Paști: „Să fim onești. Câți copii și părinți vor sta acasă?”

Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți de decizia ministrului Educației de a prelungi la o lună vacanța de Paști. Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, spune că măsura a fost luată în mod ”netransparent” și că elevii vor fi scoși din ritm.

Rareș Voicu a spus la Digi24 că decizia a fost luată fără ca elevii, profesorii sau părinții să fi fost consultați.

„Este politica faptului împlinit. O decizie fără nicio consultare. Să iei decizii de unul singur, deconectat de ce se întâmplă în școli este iresponsabil.

Să fim onești: câți elevi, părinți vor sta acasă într-o perioadă prelungită? Acest argument nu stă în picioare. Mă îndoiesc că, după această măsură, toți elevii și părinții vor sta acasă și nu vor pleca nicăieri. Dacă nu vor fi măsuri complementare, atunci măsura va rămâne o formă fără fond”.

Citește aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/elevii-critica-decizia-privind-vacanta-de-o-luna-de-pasti-sa-fim-onesti-cati-copii-si-parinti-vor-sta-acasa-1473223

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here