SPORT, BUCURII, ARESTĂRI

0
25

Michael Angelo Batio in studioul RRA

Încerc să rezum cele văzute, trăite în ultimele zile.* Am avut plăcerea să-l cunosc pe Michael Angelo Batio, un chitarist de talie mondială, un om de o modestie ieşită din comun, un tip care roşeşte la complimente sau la subiecte personale. A promis că va reveni la Psihologul muzical, pentru că s-a simţit foarte bine.
* Sâmbătă seara am ajuns la Arene, unde acţiunea s-a desfăşurat într-un cort imens. Era răcoare afară, dar n-a plouat. Mă aşteptam să fie mult mai mulţi doritori să vadă un concert de excepţie.  Promovarea a fost bună spre foarte bună… Am întâlnit oameni din lumea rock-ului din generaţia mea, din alte generaţii. Am stat mai mult cu familia Ivan, Georgiana şi Yvona Patzaichin, o familie model pentru orice iubitor de muzică. Cred că au fost în toate cluburile unde se cântă live în Capitală. Mişu Cernea mi-a mărturisit că există intenţii clare de a schimba faţa Arenelor, de a acoperi spaţiul, de a moderniza locul. Poate deveni o soluţie ideală pentru mari concerte rock, până apare o altă Sală Polivalentă în Bucureşti. Atmosfera a fost foarte plăcută. Meritul e al gazdelor, băieţii de la Trooper.  Voi mai scrie despre „Stelele Rockului„.
 
Andrei-Ştefan s-a manifestat ca niciodată când a primit un al treilea personaj din serialul animat, Chuggington. Avea locomotivele Koko şi Brewster, acum a venit şi Wilson. De bucurie n-a mai vrut televizor, nimic.  E genul de copil care refuză să-i cumperi jucării, pe care nu le doreşte. Vânzătoarele se tot miră când noi propunem, iar el zice categoric NU! Un tip care ştie ce vrea!
 
Scena politică mi se pare tot mai murdară, mai toxică, greu de urmărit şi de înţeles. E destul să-l vezi pe Ponta zilnic, pe Băsescu tot aşa, pe Badea sau Ursu comentând, eventual pe A. Pora, Rareş Bogdan, Laura Chiriac şi prea mulţi alţii ca să devii confuz şi deranjat. Politicienii fac orice ca lumea să nu vină la vot şi probabil vor reuşi din nou. N-am văzut încă societatea civilă! De doi ani aştept să reacţioneze, aşa cum făcea acum 3-4-7 ani… N-am văzut oameni supăraţi pe taxele noi, dar am văzut că cei care semnează petiţii împotriva lor, pot fi anchetaţi de Corpul de Control al Guvernului!!! Suntem în plin roman absurd, al abuzului instituţional. Absenţa Opoziţiei e deja cronică, aşa că e inutil să mai facă cineva referire la această componentă a democraţiei. Există persoane care se opun, dar nu partide!
*Azi am văzut că PMP a organizat o conferinţă de presă cerând demisia şefului Corpului de Control al Guvernului şi făcând şi alte declaraţii privind campania electorală aflată în plină desfăşurare. Multe nereguli comise de PSD, afirmă membrii PMP.
La tenis am văzut două turnee, cel de la Stuttgart şi  pe cel de la Bucureşti. Finala dintre Şarapova şi Ivanovici a fost spetaculoasă. Două fete frumoase, un meci agreabil, condus în prima parte de Ana, câştigat de Maria. Festivitatea s-a încheiat cu un Porsche atribuit Mariei. La Bucureşti vremea n-a fost prietenoasă, dar publicul a venit la Arene. Trofeul oferit de Ţiriac- Năstase a ajuns la bulgarul Dimitrov, iar la dublu a fost câştigat de către H. Tecău şi noul său partener, olandezul Jean Julien Rojer. Festivităţile de la noi nu mi-au plăcut. Fără căldură, eleganţă, fără staif…
 
La handbal fete a fost un turneu puternic pentru obţinerea Cupei! Ocazie bună pentru a observa că avem jucătoare bune şi foarte bune printre cele tinere, chiar dacă Aurelia Brădeanu rămâne un model de dăruire şi eficienţă la peste 30 de ani.
Despre fotbal nu zic mai nimic azi, dar o voi face mâine. Foarte dubioasă victoria echipei Dinamo în deplasare la Chiajna şi foarte spectaculoasă răsturnarea de scor de la Villareal-Barcelona, de la 2-0 la 2-3!
Curg arestările în lumea medicală. Pe bază de operaţii estetice…Se vorbeşte despre silicoane puse pe banii publici…e posibil orice. Nimic clar, concludent, dar cu medici băgaţi în dube sau maşini ale poliţiei…Oare astea-s mişcările necesare pentru o nouă Lege a Sănătăţii? Medicii pleacă din ţară (cei buni), iar alţii se duc la pârnaie (cei şmecheri). Iar noi cu cine am rămas?
Pe B1 TV apar periodic doi poliţişti-sindicalişti sau aşa ceva, unul e Surugiu, pe celălalt nu l-am reţinut. Mereu îi văd comentând politica, problemele sănătăţii, ale sportului, ale transporturilor…din când când se plâng de condiţiile poliţiştilor. Nu-i înţeleg pe realizatorii sau producătorii emisiunilor de zi de la acest post. N-au pe cine invita? Nici participările lui Dan Matei Agaton n-au vreo acoperire. Mai bine invitaţi oameni de pe stradă decât aşa! Surugiu şi-a permis să afirme că el nu e de acord cu condamnarea lui Adrian Năstase. Perfect apolitic şi echidistant!
Roata mare din Parcul Herăstrău va fi demontată. Proprietarul e revoltat. N-am înţeles dacă avea sau nu contract valabil pentru terenul public folosit, dar e cert că le-au fost necesari celor de la Primărie 25 de ani ca să constate că instalaţiile de distracţie din parc sunt vechi şi uzate. Omul a fost notificat cu 72 de ore în urmă, după care au venit cu macaralele! Omul a invocat rolul pe care l-a avut în educaţia miilor de copii Roata Mare!
*M-a surprins plăcut cronica din TVMania privind situaţia din ProTV, unde după plecarea Monei Segall se anunţă mari căderi în performanţe! Tot în revista amintită am găsit şi o notă de 10 dată unui program de la Prima TV, Epic Show. Cică e umor de calitate!Autoarei i-a plăcut formularea „ Radu Mazăre este regele clitoralului românesc„! Asta era publicabilă, se pare…
*Florin Popescu de la PMP n-a fost lăsat de parlamentarii PSD să meargă unde-l cheamă DNA. Interpretabilă mişcare! Omul se declară nevinovat, ca toată lumea, dar dacă-şi dă demisia şi din parlament poate dovedi că aşa e!
* S-au terminat şi meciurile serii. Steaua- Braşov 3-0, Petrolul –Botoşani 3-0. Şi băieţii lui Hagi au trecut de retrogradata Corona, aşa că mai speră să rămână în Prima Ligă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here