Stelian Tănase, criticat la postul pe care îl conduce. Moise Guran: președintele TVR nu se poate declara surprins de faptul că anul viitor este Campionatul European

0
27

Articol preluat de pe PaginaDeMedia.ro
Moise GuranJurnalistul Moise Guran a abordat subiectul TVR și Euro 2016 după conferința ținută luni de șeful instituției. Guran a pornit de la o afirmație a lui Tănase, potrivit căreia dacă ar fi fost indexată taxa TV, TVR-ul ar fi avut în buzunar peste 500 de milioane de euro. „Nu cu 500 de milioane, cu un miliard de euro dacă era, vreți să vă spun că tot în halul ăsta era televiziunea română? De ce? Pentru că așa se administrează banii la stat.”, a fost reacția jurnalistului în emisiunea Biziday, de luni seara, pe care o puteți vedea AICI.
 
„Stelian Tănae nu face decât ce au făcut și cei dinaintea domniei sale și anume: domne, să crească taxa, să ne șteargă datoriile. Stelian Tănase nu înțelege cum la fel cum până acum nu a crescut taxa și nu se vor șterge datoriile, un președinte al Televiziunii Publice nu se poate declara surprins de faptul că anul viitor este Campionatul European de Fotbal. La fel cum anul trecut am fost foarte surprinși că a fost Campionatul Mondial de Fotbal.”, a spus Moise Guran în emisiunea sa.
„Ponta, dacă voia într-adevăr, dădea patru milioane sau patru milioane și jumătate, o garanție de stat astfel încât Televiziunea publică să securizeze pentru toți românii transmiterea Campionatului European de fotbal. Nu a vrut, dacă voia, o dădea. Pentru că nu a dat-o, Tănase se duce în Parlament cu raportul și (…) foarte probabil și cu Tănase se va întâmpla ce s-a întâmplat cu ceilalți patru președinți din cinci ani de când sunt eu la TVR: o să-i respingă raportul și atunci cade tot de jur împrejur și mai departe ce-o vrea Ponta, că de-aia nu i-a dat garanția respectivă”, a mai adăugat acesta.
Moise Guran a mai spus că este o rușine că televiziunea națională se află în topul datornicilor la stat (detalii despre situația financiară a TVR, AICI). Fiscul poate veni să închidă TVR-ul, dacă asta vrea, dar parcă n-aș vrea să ne dorim acest lucru. Adică frumos  ar fi să ne plătim datoriile, să dăm banii la televiziunea publică pe ceea ce este cu adevărat de interes public, cum ar fi știrile, cum ar fi fotbalul. Dacă pentru asta plătește publicul, trebuie să dai oamenilor din ceea ce vor.”, a mai completat Moise Guran, care a ținut să sublinieze că emisiunea lui, Biziday, nu este plătită din taxa publică, ci se autofinanțează.
„Când nu poți să finanțezi genul acesta de eveniment că te ia prin surprindere și Euro 2016, pardon, poate nu e doar vina lui Ponta că nu ți-a dumneata respectiva garanție publică. Poate că Ponta vrea să te zboare de la TVR, că asta fac politicienii. Atâta vreme cât aici, la TVR, politicienii vor decide, atâta vreme cât taxa aia va avea natura banului public, atunci administrarea ei la TVR va fi ca la orice instituție publică, primărie, guvern sau orice vreți dumneavoastră.”, a spus Moise Guran în încheiere.
 
sursa: PaginaDeMedia.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here