Tibi Galea (Paradox) a înregistrat o piesă alături de Michael Angelo Batio – VIDEO

0
248

Tibi Galea si Michael Angelo Batio

Tibi Galea (19 ani, chitarist, compozitor și membru fondator al grupului Paradox) se poate mândri cu o performanță greu de egalat pentru cineva de vârsta lui: a înregistrat o compoziție proprie alături de unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii, Michael Angelo Batio (MAB). Cel care a făcut posibilă această colaborare este Corrado Sgandurra (un om dedicat muzicii, profesor de chitară, artist cu numeroase înregistrări și premii la activ, organizator al evenimentului „Ziua Chitarelor”).
 

 „Strings Of Fire” – Tibi Galea feat Michael Angelo Batio

 
Dar să începem cu începutul…
 

Michael Angelo Batio si Tibi Galea in studio

Piesa Strings Of Fire s-a născut ca o idee în urmă cu 3 luni la sugestia lui Corrado, . „ El mi-a propus să compun o piesă instrumentală la care să îl am invitat pe Michael Angelo Batio. Zis și făcut! Am compus câteva fragmente ale piesei pe care Corrado i le-a trimis lui MAB. Spre bucuria mea, lui Michael i-a plăcut idea și a acceptat să înregistreze alături de mine. În săptămânile ce au urmat am reușit să compun tot materialul piesei, adică: partea de chitară ritm, chitară lead, inclusiv partea de tobe pentru backingtrack. Apoi am făcut editarea și mixajul cu ajutorul lui Fernando Drăgănici. Piesa a fost gata cu două săptămâni înainte de sosirea lui Michael Angelo Batio la București (n.r-26 aprilie, la Warm-Up Party pentru Ziua Chitarelor 4)”, ne-a povestit Tibi Galea.
 
Și dacă vă întrebați cum au decurs lucrurile în studioul de înregistrări, Tibi ne povestește cu entuziasm: „Eu am avut șansa să îl întâlnesc pe MAB în luna martie a acestui an, la Festivalul Musikmesse de la Frankfurt. Acolo ne-am cunoscut prima oară pe viu, cum se spune. El știa deja despre proiect, urmărise și câteva videoclipuri cu mine, așa că am schimbat două vorbe despre viitoarea colaborare și am stabilit că ne vedem la București. Pe 26 aprilie, am intrat în studioul No Stress Media pentru a finaliza și a înregistra piesa. MAB este un adevărat profesionist. Este foarte ușor să lucrezi cu el. A venit cu elemente noi în porțiunea dedicată lui. Mi-a plăcut că a intrat surprinzător de ușor în altă gamă, față de ce cântasem eu până acolo, dar totul s-a potrivit perfect în contextul piesei și în ritmul melodiei. Este jovial, fără fițe, mereu într-o notă pozitivă și dornic să învețe în permanent ceva nou. De exemplu, i-au plăcut foarte mult formulele de gamă pe care le-am folosit eu în melodie prin tehnica 8 fingers tapping and string skipping arpegios  și a vrut să le învețe.
 
Tibi Galea in studio

Mi-a dat și sfaturi. M-a încurajat să merg în continuare pe acest drum și mi-a dat câteva idei despre modul în care să-mi setez sunetul de chitară. M-am bucurat foarte mult că Michael Angelo Batio a apreciat atât tehnica cât și compoziția mea. Acum, după ce am avut șansa de a colabora cu unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii, am înțeles mai multe lucruri importante. În primul rând am înțeles că a fi profesionist este o opțiune care ține de fiecare în parte. Am mai înțeles că pentru a progresa este nevoie de exercițiu continuu, doar așa vei primi aprecierea publicului și a specialiștilor din domeniul muzical. Le mulțumesc tuturor celor care cred în mine și mă susțin și care s-au implicat în acest proiect”.
 

Corrado Sgandurra: „Sunt foarte mândru de Tibi”

 

Corrado Sgandurra

Ca orice profesor bun, Corrado Sgandurra este foarte mândru de elevii săi și a declarat emoționat: „In 20 de ani de carieră, am avut plăcerea de a avea o mulțime de satisfacții și de a atinge obiective profesionale foarte importante. În egală măsură, ca muzician de turneu, dar și de studio, am înregistrat alături de artiști internaționali, am participat la elaborarea unor articole, interviuri și recenzii de specialitate, iar din punct de vedere uman am devenit prieten și coleg respectat al muzicienilor mei preferați. În calitate de profesor de chitară am multe și importante satisfacții, însoțite de o imensă bucurie, de fiecare dată când văd ca un elev de-al meu se realizează profesional. Acum, vreau să împărtășesc cu voi toți ultima mea bucurie. Este vorba despre tânărul meu student Tibi Galea  ( https://www.facebook.com/TibiGalea?fref=ts ) și povestea lui de succes. L-am întâlnit pe Tibi cu circa 4 ani în urmă, aceasta fiind încă de atunci puțin mai mult decât un copil. În ciuda vârstei sale fragede, deja nutrea o dragoste profundă pentru chitară, motiv pentru care a decis să studieze sub îndrumarea mea. Astăzi, după patru ani, Tibi continuă să urmeze cursurile mele și este aproape de a obține diploma în shred-fusion și, de asemenea, cu mare mândrie pot confirma că este primul chitarist român care are pe o înregistrare proprie un invitat special de talie mondială: Michael Angelo Batio.
 
 
Tibi Galea

Despre Tibi Galea vă mai pot spune că a început să studieze pianul la vârsta de 4 ani, dar a renunțat după 3 ani deoarece îi era greu să progreseze, neavând pian acasă. A descoperit chitara la 8 ani, „însă nu reușeam să găsesc profesori în acea perioadă, așa că deși studiez de 10 ani chitara, tehnica mea s-a îmbunătățit considerabil din 2010, atunci când l-am cunoscut pe Corrado Sgandurra. Știam că este un chitarist foarte bun, absolvent al Guitar Institute of Tehnology din Los Angeles, California, una dintre cele mai prestigioase școli din domeniu, așa că mi-am dorit să studiez chitara  impreuna cu el”, ne-a mărturisit Tibi.
 
 
 
 
 
 
Mai jos puteți asculta piesa Strings Of Fire featuring Michael Angelo Batio. Așteptăm impresiile voastre!


 
Making Of

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here