Tinerii, „motorul pandemiei”

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
102

Copiii şi tinerii sunt cei care contribuie semnificativ la răspândirea noului coronavirus, deoarece sunt asimptomatici în prima fază a infectării, timp în care îi îmbolnăvesc şi pe membrii mai în vârstă ai familiei, e de părere dr. Adrian Popp, medic infecţionist român stabilit în New York. Aceştia din urmă au, de cele mai multe ori, alte afecţiuni cronice, fapt care îi face predispuşi a dezvolta forme mai grave ale COVID-19. „Din momentul în care a început pandemia am ştiut că adolescenţii şi copiii pot transmite boala chiar foarte uşor. Nu ştim încă la copiii mai mici de 10 ani, dar încărcătura virală la unii dintre aceşti copii este foarte mare. Din păcate, copiii şi tinerii sunt cei care sunt motorul acestei pandemii prin faptul că ei aduc această infecţie oriunde avem adulţi mai în vârstă, avem bunici, care se pot infecta şi pot dezvolta forme mai severe”, a declarat medicul Popp.

La rândul lui, medicul Virgil Musta spune că este nevoie de măsuri rapide şi eficiente. În caz contrar, sistemul medical va fi copleşit. Numai cu măsuri clare putem evita să ajungem în situaţia Italiei de la începutul pandemiei, spune medicul.

„Cea mai mare îngrijorare e că pandemia e pe trend ascendent. Pe zi ce trece, doborâm noi recorduri din punct de vedere al numărului de cazuri şi al formelor severe şi al deceselor. Acest lucru face ca, dacă nu se iau măsuri rapide şi eficiente, sistemul de sănătate să fie copleşit”, a declarat medicul pentru Digi24.

Reguli ignorate în continuare

Sute de fani ai FC Argeş au uitat că sunt în plină pandemie şi s-au îmbulzit la stadion, duminică, după ce echipa lor preferată s-a calificat în Liga I. Fără să le pese că judeţul Argeş este în topul zonelor cu cele mai multe noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, fanii FC Argeş s-au îmbrăţişat, au sărit de bucurie şi s-au adunat la porţile stadionului din Piteşti. În judeţul Argeş au fost raportate 96 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, iar numărul total al cazurilor COVID-19 a ajuns la 3.512. O altă petrecere au încins şi arădenii, în stradă, după ce echipa UTA Arad a ajuns în prima divizie.

PSD, cel mai mare creuzet de coronasceptici. Ce vină au ruşii

Studiile arată că 41% dintre români cred că virusul este o armă biologică fabricată în SUA. În România, teoriile conspiraţiei despre coronavirus sunt alimentate de o campanie de dezinformare în care este implicată şi propaganda rusă, se arată într-o analiză făcută de Politico.eu, o publicaţie online din Bruxelles care centralizează ştiri din spaţiul european şi american. O minoritate a populaţiei României – ai cărei membri compensează numărul mic prin mesaje extrem de vocale – este susceptibilă la dezinformare atât online, cât şi offline, a spus Nicolae Ţîbrigan, analist la Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), citând un studiu din aprilie care a arătat că 41% dintre români credeau că virusul este de fapt o armă biologică fabricată în SUA.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/news/societate/unuldin-10-romani-depistat-pozitiv-testele-anti-covid-1_5f282d735163ec4271a0f2a9/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here