CLUJUL IA TITLUL VIRUSAT. CUM VA FI ȘCOALA? RESTART ÎN POLITICĂ. 4.08.

0
132

CFR E CAMPIONĂ DIN NOU!

*Trei echipe nu și-au jucat toate meciurile, dar Federația și LPF au decis astfel. Avem un clasament final straniu cu 4 meciuri restante. Crăciunescu e supărat, acum că a pierdut Craiova acasă, se agață de regulamente. Păi cine n-a lăsat pe U. Craiova să câștige? CFR a jucat 3 meciuri la rând, Craiova a stat. Am crezut că energia și tinerețea oltenilor o să se simtă. Bergodi n-a știut să-i mobilizeze pe băieți. L-a băgat pe Andrei Ivan, care nu are nicio treabă, care dă doar pase formale înapoi, dar nu arată niciodată că ar fi un atacant talentat. A lipsit Bancu, suspendat pentru cartonașe.

*Impresionantă galeria olteană din afara stadionului, care nu respecta nici urme de reguli. Închizi terasele la 23,00, dar lași mii de oameni să țopăie înlănțuiți la 23,15. * Și la Cluj terasele și străzile au fost ocupate de suporterii fericiți! * ”I-am lăsat pe ei să-și pună șampania la rece”, zicea C. Deac după meciul câștigat clar cu 3-1 la Craiova! * Dan Petrescu, se spune, că e și acum la spital. A refuzat să intervină telefonic la DigiSport în noaptea victoriei. Sau poate era intubat? Sănătate multă și rapidă! * Declarații tendențioase și mincinoase au fost înainte partidei de ambele părți. Iată un exemplu:

Bogdan Mara a facut un anunt soc in direct la „Ora exacta in sport”. Conform directorului sportiv, clubul ar lua in calcul posibilitatea de a nu se prezenta la meci din cauza ca nu s-ar fi aplicat aceleasi masuri ambelor cluburi, iar jucatorii Craiovei nu au mai fost testati de pe data de 24 iulie.

Sa vedem daca se va disputa, echipa si jucatorii se gandesc sa nu se prezinte la meci. Le este frica de ce s-a intamplat la Craiova in ultima perioada, motivul este simplu. La Craiova au fost descoperite 3 cazuri de Covid-19, care au foarte mare legatura cu echipa. A fost stabilit un protocol prin care dupa depistarea cazurilor la o echipa, jucatorii sa fie testati la 7 zile. Ultima testare a Craiovei a fost pe 24! Craiova e in alta tara, nu e in Romania? Daca toate DSP-urile din tara, plus protocolul stabilit clar intre MTS, FRF si LPF, care spune clar ca echipele cu caz de Covid-19 trebuie testate la 7 zile. Cum se poate ca echipa sa se antreneze imediat. Cum ne spuneti noua ca preparatorul fizic, antrenorul secund si team managerul nu au legatura cu echipa?”, a spus Bogdan Mara la PRO X.

CFR Cluj a fost cea mai bună în acest campionat chinuit și merită felicitări!

*Hermannstadt cu noul antrenor spaniol de care a făcut mișto mai toată lumea, câștigă toate jocurile, fie acasă, fie în deplasare. Sepsi a bătut la 3-0 la Ovidiu . Gică Hagi își dă demisia din funcția de antrenor al propriei echipe.

Florin Prunea (pe 4.08) a perorat prelung despre faptul că Dinamo a fost vânată de toată lumea. De arbitrii, de Federație, de Ligă, de adversari. Un mic și zgomotos delir de persecuție. A sugerat că Dinamo l-a ajutat pe Becali cândva, că și CFR a fost ajutat de Dinamo.* Sigur că inconsecvențele federale au generat multe minuni, dar nici așa. V. Moraru și colegul Remus n-au știut să spună nimic. Remus a întrebat timid de patronul lui Dinamo, care n-a părut preocupat de soarta echipei. Prunea afirmă că s-a urmărit retrogradarea lui Dinamo, că și FCSB a vrut asta. Reparația morală ar însemna 16 sau 18 echipe. Să nu se mai înjumătățească punctele (aici sunt de acord, dar nu l-am auzit țipând așa acum 4 ani). A cerut solidaritate. Dinamo are nevoie de sprijin. Am ajuns să aud că o echipă jucând corect e merituoasă, adică e de lăudat, felicitat, iertat!* Mai grav mi se pare faptul că Moraru nu i-a permis lui Narcis Răducan să judece cu detașare situația. În fond ce fotbal a jucat Dinamo? Ce merite extraordinare fotbalistice a avut? Mă refer la această ediție de campionat. Dinamo nu retrograda, dacă juca meciurile restante, asta e clar, dar problemele rămân. Moraru n-a vrut ca un echidistant să spună ceva și asta e egal cu nota 3 pentru moderator! Așa cum dau ei note în GSP.

SOARELE LE FACE RĂU

Florin Roman s-a tâmpit. Și părea foarte mândru de asta. Peneliștilor le face rău puterea trecătoare. L-am văzut pe B1tv (3.08) cantonat s-o atace pe Andronescu pentru că ar fi zis că se pot folosi spații libere, inclusiv restaurante. Care oricum sunt închise acum. A sărit omul și a repetat obsesiv că el ”nu-și duce copilul la cârciumă”.  Întervențiile lui Mânăstire au fost toate stupide. Cum se vor înmulți profesorii? După ce că sunt tot mai slab pregătiți, nici nu-s destui. Cum se va organiza școala din septembrie? Mare lucru n-am aflat nici de la dreapta, nici de la stânga.

C.N.A. N-ARE OCHI PENTRU TURCI?

* S-au schimbat personajele de la Puterea dragostei (Kanal D). Se pare că cei noi au I.Q gata obosit. Estetic colectivul a pierdut mult. Limbajul s-a colorat cu bip-uri. Probabil că cifrele de audiență vor crește. Atmosferă de mahala autentică!

UN BUCUREȘTI NOU?

Vor să facă un București nou Nicușor Dan și susținătorii săi (PNL și USRPLUS). La o dezbatere de la Realitatea Plus n-am aflat prea bine ce înseamnă. Dna Andronescu (PSD) a găsit motivul serios pentru care PMP nu-l poate propune pe Băsescu. Are probleme cu CNSAS. Adică fost președinte 10 ani cu același dosar și nu poate fi candidat la primărie? Chiar așa? La câți penali sau suspecți, turnători dovediți (sau nu) sunt în parlament și-n partide, ba și-n numeroase structuri de stat, ar trebui să se dea restart absolut în politică. * PMP a fost scos pe tușă de USR, așa că e de văzut ce soluții găsesc Tomac și Băsescu. Valuri au făcut pe la televiziuni.

*Am văzut un film la ComedyEst. Ticăloșii. Din 2007. Inspirat de o carte scrisă de Dinu Săraru. Distribuție impresionantă: Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică, Mircea Diaconu, Horațiu Mălăele, Dorel Vișan, Mircea Albulescu ș.a. Chiar e un film de văzut. Regia lui Șerban Marinescu.

*Chestia cu ”riscă amenzi” e penibilă. Le dai, sau nu le dai! La mare toți stau la liber, la cozi pe faleze, pe nisip. Nici nu prea poți cere altceva, dacă tot i-ai lăsat până acum.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here