Tinerii talentați de la ALLOVER privesc cu speranță spre anul 2021

Articol preluat de pe site-ul Timiș Online

0
55

Trupă din Timișoara, A L L O V E R este formată din Cătălina Ciortea -17 ani (chitară bass, backing vocals), Luca Dragu – 17 ani (lead vocals, chitară), David Mihai Popa aka DMP – 18 ani (baterie), Bogdan Potra – 18 ani (clape) şi Adam Suma – 17 ani (chitară). Este cea mai tânără trupă care a concertat în cadrul festivalului de tradiţie pentru oraşul Timişoara, Timrock. Trupa are la activ numeroase concerte în România, Ungaria și Serbia, precum şi participări la festivaluri importante din ţară (Revolution Festival, Plai Festival, Street Delivery, La Dâmburi și multe altele).

Reporter: Care este povestea ALLOVER?

Cătălina Ciortea: Allover s-a format acum 10 ani sub numele ALL Friends Band, din care făceau parte Luca, Adam şi Lukas Kohl. Între timp ne-am alăturat eu, Felix Suma și Bogdan și am început sa trecem de la coveruri de ACDC și Beatles la piesele noastre proprii. După ce Felix a plecat la studii în Austria, ni s-a alăturat David. Așa am ajuns la formula asta. Anul trecut ne-am rebranduit prin noul nume, fiindcă am decis că este o nouă etapă a formației prin schimbarea stilului nostru și prin maturizarea noastră. ALLOVER are mai multe semnificații pentru noi: ALL (păstrând inițialele de la Adam, Luca și Lukas), over (prin încheierea unei etape), şi Love.

R: Care-i dinamica în trupa voastră? Cine compune versurile și muzica?

Bogdan Potra: La fiecare piesă nouă compusă, Luca a iniţiat o tradiţie în care ne povesteşte puţin din viziunea lui apoi ne prezintă versurile alese pentru noua piesă. O compoziţie muzicală este formată din 2 blocuri importante: partea muzicală și versurile.  Împreună stabilim o serie de acorduri şi armonii pentru a completa muzica şi mai apoi stabilim o structură a piesei. Partea mai delicată este a vocalistului, întrucât, el venind cu toate versurile la piese, este sarcina lui de a selecta din multele schiţe o serie de versuri care să se potrivească cu atmosfera muzicală generată de noi.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/tinerii-talentati-de-la-allover-privesc-cu-speranta-spre-anul-2021-1376774/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here