TOAMNA DEZAMĂGIRILOR NOASTRE E PE ROL! 12.11.

0
74

TOAMNA DEZAMĂGIRILOR NOASTRE E PE ROL! 12.11.ADIO MONDIALE DE FOTBAL! ADIO RĂDOI! ADIO BURLEANU & GAȘCA!

Mirel Rădoi și-a demonstrat incapacitatea din toate punctele de vedere. Declarația că pleacă de la națională a generat discuții inutile și nocive. O inabilitate psihologică. Era prematur să facă un astfel de anunț. Abia acum era potrivit s-o facă. Apoi alcătuirea lotului,selecția, dar mai ales strategia de joc mi s-au părut total neadecvate, odată ce jucam cu o echipă de oameni foarte înalți. Explicațiile lui, aparent docte, în viteză de comentator radio-tv, pot păcăli ușor. Are patru portari, dar numai trei atacanți? Pe bune?

Alibec a avut două situații, dar e criticat argumentat de multă lume, pentru că nu aleargă, nu face presing. Când vezi că nu mai ai timp să dai gol, bagi două vârfuri, dar îl scoți pe Stanciu, care le putea centra? Sigur că se poate vorbi și de o doză de neșansă, dacă ne gândim la ratări, bara lui Hagi și alte posibile situații, dar când miza unică era victoria, e treaba ta de antrenor, să mobilizezi jucătorii. Nu să le spui că tu pleci. Ai noștri au fost lenți dezordonați, speriați, crispați. Au pasat prost, rareori lucid.Păreau nemotivați.

*Am avut noroc imens că adversarele au pierdut puncte și ne-au creat iluzia că ne putem califica. Aveam nevoie de un SINGUR GOL! Bunul simț, decența ar impune demisii și de la F.R.F. dar nu am nicio speranță.* De fapt de ce ar fi fotbalul diferit de ansamblul societății?  N-am fost capabili să asigurăm un minim suport pe stadion pentru 5000 de oameni, care ar fi contat enorm. În condițiile în care mergem la pupat moaște, la mall, la școală fără probleme, respectând regulile, restricțiile. Se putea permite intrarea celor vaccinați, testați sau vindecați, dar FRF nu e capabil de nimic.

ARD OAMENII ÎN SPITALE, NIMENI NU PĂȚEȘTE NIMIC

Un alt fenomen teribil devine banal pe micul ecran Apare iar un șef de spital care se plânge că n-a primit banii necesari, se fac relatări de la fața locului pe toate canalele de știri. Acum a fost la Ploiești, dar toate cele petrecute în ultimii 3-6 ani au rămas fără explicații. Sunt anunțate, apoi simulate, anchete. Se numără decesele și apoi vine iar o știre cu vreun pesedistpenelistuserist și s-a terminat subiectul. Consumul mare de oxigen în secțiile ATI era deja știut din primăvară. Dacă instalațiile n-au fost verificate, recalibrate, e clar că vom mai avea astfel de nenorociri.

B1TV a avut pe 11.11 o dezbatere pe tema incendiilor. Pandemia a fost peste tot în lume, dar incendii spitalicești numai la noi! Nu-i destul să afirmi că au fost doi miniștri ai sănătății de la USR. Spitalele sunt și nu sunt în grija administrațiilor locale, guvernul a fost condus (așa cum s-a văzut) de doi președinți PNL. Primarul din Ploiești a precizat că spitalul, unde au murit două persoane, nu e în subordinea lui. Și? Un domn de la PSD afirmă că nu e O.K. să se dea vina mereu pe managerul de spital, când sunt clădiri vechi, instalații electrice uzate. Sistemul medical e depășit.

Autorizația ISU mai are vreo relevanță? Sunt prea multe spații publice care funcționează fără acest documant.* Dacă justiția mai e independentă, n-ar fi trebuit să existe anchete, procese încheiate după Colectiv, Suceava, Piatra Neamț, București și altele? * Anchetele mari legate de soarta țării (Revoluția, Mineriade) au fost îngropate de câteva ori. În curând nu vor mai exista vinovați în viață. Pe asta se și mizează.

DEZAMĂGIRI POLITICE ȘI MEDIA

Avalanșă de citate din Iohannis și Rareș Bogdan, Fl. Cîțu ș.a. din perioada lor de luptă antiPSD. La Digi24 a fost un colaj profi.Declarațiile omului de la Cotroceni mă făceau să zâmbesc și atunci. Acum chiar sunt revoltătoare. La Prima TV Dragoș Pătraru e conscevent. El oricum îi ciupea pe galbeni, și-i menaja pe roșii. Sigur că acum sunt motive serioase de enervare și ironii, de bășcălie, dar nu poți tu să spui că peneliștii au furat în doi ani, fără dovezi, doar din vorbulițe cu pretenții de pamflet (”își iau limba-n gură”  e o formulă specifică genului, nu?). D.P. își amintește constant de Udrea sau Băsescu, deși ei nu există în peisajul politico-mediatic al zilelor noastre. Cu PSD e finuț, drăgălaș, chiar tandru. Echidistant foc. A găsit explicație și pentru existența USL, care era creat împotriva ”matolului de la Cotroceni”. I-a lăudat, fără rețineri, pe Ponta și Antonescu! Ce construcție frumoasă au făcut ca să salveze democrația. Uite unde se ascund agitatorii! * E drept, PNL a dezamăgit, nu-și va lua voturi prea multe nici în 2024. Dar dacă s-ar ajunge la anticipate, cum ar fi?

SLUGILE LUI GB SUNT PESTE TOT

*Nevoia de Becali la DigiSport a atins cote paroxistice. Comentează orice virgulă, chiar dacă a vorbit și-n în altă parte. Dar cât o să mai stea Edi, dar cum de rezistă, dar are dreptate GB, sunt banii lui, dar totuși echipa n-a pierdut de 8 jocuri…Oameni ca Decebal Rădulescu (un strămbar bolnav de venin consumat în copilărie, recunoaște că a crescut în pădure )și V. Moraru e cel mai puțin toxic de acolo, dar tot șulfă e. *Cum de a ajuns copilul Enes Sali la lotul național? Cine l-a adus, cu ce scop? Să nu-l ia altă țară? După vreo 30 de minute de sporovăială, ghiceli, presupuneri, am aflat că e și R. Paraschivescu în studio. Bine că nu se bagă în toate mizeriile. L-au tocat pe copilul Sali, după care Venin Burebista zice: să-l lăsăm pe copil în pace!*

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here