Astea-s cele mai populare videoclipuri din 2016 în România?! (8.12)

0
36

youtube best video aArticol de Iulia Radu
Am citit ușor contrariată astăzi (8 decembrie), un articol pe site-ul Adevărul. Este despre cele mai populare videoclipuri muzicale din România. Adică, ce au ascultat românii pe Youtube în 2016. Mult Carla’s Dreams și Andra, un pic de Delia… Privind acest top 10, am putea spune că românul este extrem de selectiv în alegerea artiștilor. E greu să-i intri în grații. Sau poate, e doar fixist. Nu știu cum a fost posibil, dar eu în 2016 nu am ascultat nici măcar o dată vreuna dintre piesele din top. Poate nu-s româncă. Poate mi-au dat cei de la Orange un IP de undeva din Europa. Oricum ar fi, eu nu pot lua în serios un astfel de clasament. De ce? Simplu… Nu mi-e foarte clar care sunt criteriile care stau la baza acestuia. Pe primele 10 locuri se află un singur artist străin, Willy William (culmea, promovat de Roton). Adică… nu au ascultat românii nici Justin Bieber, nici Miley Cyrus, nici One Direction, nici Rihanna, nici Adele… Nu mai zic de trupe de rock internaționale de genul The Rolling Stones, Iron Maiden, Muse, Megadeth etc (e clar că ăștia nu există pentru industria muzicală românească). Curios! Sau sunt luați în calcul doar artiștii internaționali care sunt băgați în față de casele noastre de discuri?! Dacă este vorba despre videoclipuri încărcate doar de pe conturi de Youtube românești, atunci e bine să știm. Dar să nu dezinformăm. M-aș fi bucurat dacă Adevărul spunea cum sunt calculate datele pentru top și cine „intră în concurs”. Dar n-au făcut-o. În schimb, ne aflăm că acestea sunt cele mai populare videoclipuri din 2016 în România. Adică, toată țara a ascultat doar aceste 10 piese… Așa că, din punctul meu de vedere, este încă o strategie de imagine a caselor de discuri românești care nu pierd nicio ocazie pentru a-i scoate în față pe protejații „sistemului”.
 
Articol de Adevărul
Topul celor mai populare videoclipuri muzicale din România în 2016
Pentru al doilea an consecutiv, trupa Carla’s Dreams ocupă locul fruntaş în topul celor mai populare videoclipuri muzicale de pe YouTube.
Nu doar că este pe primul loc, dar Carla’s Dreams are şi cele mai multe menţiuni în lista YouTube Rewind 2016, prezentată de Google. Primul loc în top este ocupat de piesa „Sub pielea mea| #eroina“, podiumul fiind completat de o altă piesă a artiştilor din Moldova, „Acele“, şi de „Condimente“, colaborarea dintre Nosfe şi Rubi.
Totodată, Andra se află în top cu două piese – Without You (locul 6) şi „Iubirea schimbă tot“ (locul 8).
Totodată, Andra se află în top cu două piese – Without You (locul 6) şi „Iubirea schimbă tot“ (locul 8).   În prezent, în România există patru canele de YouTube care au depăşit bariera de 1 milion de abonaţi – RotonMusicTV, MediaProMusic, DubstepGutter si Mikey Haş, alte două canale trecând de 2 milioane de abonaţi: Inna şi Cat Music.
Topul celor mai populare videoclipuri muzicale din 2016
1. Carla’s Dreams – Sub Pielea Mea | #eroina
2. Carla’s Dreams – Acele 
3. Nosfe feat. Ruby – Condimente
4. Willy William – Ego
5. Carla’s Dreams – Imperfect 
6. Andra feat. David Bisbal – Without You 
7. Nicole Cherry feat Connect-R – Se poartă vara
8. Andra – Iubirea Schimbă Tot 
9. Delia & Deepcentral – Gura ta
10. Vescan feat. Florin Ristei – Las-o…
Găsiți articolul aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/topul-celor-mai-populare-videoclipuri-muzicale-romania-2016-1_584884535ab6550cb835e439/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here