Carla’s Dreams a întrerupt concertul de la Piatra Neamț

0
21

Carla’s Dreams
Concertul Carla’s Dreams din Piatra Nemţ, susținut vineri seară într-un  într-un mall din oraş era să se sfârșească tragic din cauza condițiilor extreme. După ce mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru dintre acestea au fost transportate la spital, membrii trupei au decis să oprească show-ul și să facă totul public. Artiştii i-au asigurat pe fani de dragostea lor şi au spus că vor reveni la Piatra Neamţ dar în alte condiţii.
”Am oprit concertul din Piatra Neamț. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care și-au pierdut cunostința. Vom acționa legal. Oamenii au venit la un concert și nu la „mall” și, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, Vă rugăm să ne scrieți pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistență juridică gratuită în sensul acestui caz. De asemenea, vom sesiza toate organele competente pentru a „sensibiliza” afaceriștii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoană scoasă de ambulanță din sala supraplină. Nu ne vom lăsa și îi rugăm pe cetățenii din Piatra Neamț să se solidarizeze în acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV! Acum depunem plângere la poliție și lucrăm la sesizările necesare. Așa concerte NU trebuie să aibă loc niciodată! Ne cerem scuze de la toți care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda. Vă rugăm – SHARE! Să răspundă!  P.S. Să răspundă”, este mesajul postat pe Facebook de artiştii Carla’s Dreams.
(…)
„Am fost la Galleria Piatra Neamt să vă vedem. Din păcate organizarea a fost sub orice critică și ne pare rău că s-a încheiat așa. Haos total, nici nu se putea respira, o mare de oameni care se călcau în picioare. Dacă se întâmpla ceva nu puteam ieși de acolo. Nu trebuia să fie permisă organizarea concertului în interior. Ați luat o decizie corectă și sper să luați măsuri legale în acest sens”, a scris unul dintre spectatorii care a scăpat cu bine de la concert. „Va promitem. Va vom raporta masurile pe care le vom lua. Dar cel mai important este sa va solidarizati voi. Sunt copii din Piatra Neamt”, i-au răspuns imediat artiştii.
Ce spun autorităţile
Inspectoralul pentru Situații de Urgență Neamț a emis un comunicat în care a anunțat că persoanele prezente la concert au fost evacuate și că unele dintre ele au leșinat.
”Astăzi, 20 mai a.c., începând cu orele 19.30, la Galleria Mall a fost susținut un concert de muzică la care a luat parte un public numeros, format în mare parte din copii.
La acest spectacol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a asigurat măsuri specifice de prevenire, de la faţa locului, cu un echipaj format din patru subofiţeri şi o autospecială de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.
Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiții de siguranță, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranței participanților.
Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fața locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital
În acelaşi timp, inspectorul şef a ajuns la faţa locului, a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.
Totodată, s-a solicitat sprijinul organelor de poliţie, care au trimis la faţa locului două echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi pentru dirijarea circulaţiei. În scurt timp situaţia a reintrat în normal”, se arată în comunicatul ISU Neamț.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.evz.ro/oameni-luati-de-salvare-la-concertul-carla-s-dreams-mai-multi-spectatori-au-lesinat-iar-artistii-s-au-revoltat-si-vor-sa-dea-in-judecata-organizatorii.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here