TURNĂTORII SCRIITORI

0
69

adriana-saftoiu aM-a surprins neplăcut (deşi nu e prima mişcare murdară a blândei doamne Săftoiu) când am citit despre cartea lansată. Am văzut şi oamenii care erau la lansare. Printre ei, Traian Ungureanu cel care era prima voce în lupta cu „duşmanii” care doreau să-l suspende pe Băsescu. Aseară la Digi24 şi Cezar Preda a început să fie vocal, să facă dezvăluiri. Nu mai contează faptul că TB n-a ştiut să-şi aleagă oamenii. E treaba lui, să-şi ducă crucea. E clar că ieşirile lui destul de dese enervează, e clar că printre multe vorbe în plus, spune şi adevăruri deranjante.  Grav e că aceste personaje care toarnă acum, contra cost, din culisele Cotrocenilor sau ale politicii, au rămas în viaţa politică, în parlament, vor ocupa funcţii noi, vor turna, cu siguranţă, din nou. Ei ne vor conduce sau îşi propun s-o facă!
 
CRISTOIU- Adriana Săftoiu-menajera care-şi urmăreşte Stăpânul prin gaura cheii
Scrie Arghezi într-o tabletă din Adevărul, 16 noiembrie 1946:
O vorbă franceză spune că nimeni nu e om mare pentru sluga lui. Valetul, aducîndu-i stăpînului papucii, apa caldă, numărîndu-i ciorapii şi cum le zice izmenele pentru spălătoreasă şi uitîndu-se în fundul lor, are motive să fie decepţionat. Prestigiul se chirceşte şi se face meschin”.
Acest citat ar putea fi singura reacție la dezvăluirile prin care Adriana Săftoiu a devenit vedeta mediatică a momentului.
Tudor Arghezi invocă în stil propriu vechea învățătură potrivit căreia Nu există erou pentru lacheul său, deoarece lacheul e lacheu.
Ce vrea să spună învățătura exploatată magistral de marele nostru publicist?
Că o personalitate e văzută de un lacheu, de o cameristă, de o menajeră, de un vizitiu de la nivelul slugii mărunte.
Pentru lacheu, Napoleon nu e învingătorul de la Austerlitz, ci insul care lăsa urme în izmene.
Așadar, pentru a vedea o personalitate în esența și nu aparența ei omenească trebuie să te ridici la înălțimea ei.
Adriana Săftoiu n-a fost nici menajera, nici camerista, nici măcar secretara lui Traian Băsescu.
A fost consiliera pe probleme de Comunicare a președintelui Traian Băsescu.
Mai mult s-a numărat printre apropiații lui Traian Băsescu, odată ce acesta l-a impus pe Cladiu Săftoiu, la vremea respectivă soțul Consilierei Adriana Săftoiu, în funcția de director al SIE.
În prezent, Adriana Săftoiu nu e o fostă menajeră muritoare de foame și care, pentru a-și asigura existența, și-a călcat pe inimă și dînd curs ofertei generoase financiar făcute de dușmanii lui Traian Băsescu, s-a decis să scrie ce-a văzut ea prin gaura cheii.
Traian Băsescu n-a zis niciodată vreo vorbă rea despre Adriana Săftoiu.
Traian Băsescu n-a persecutat-o pe Adriana Săftoiu după plecarea de la Cotroceni.
Adriana Săftoiu a avut o carieră politică deosebită după plecarea de la Cotroceni, carieră datorată tocmai înaltei funcții care i-a fost dată de Traian Băsescu.
Adriana Săftoiu a fost recent propulsată în funcția de vicepreședinte al PNL cu Probleme de Comunicare.
Cartea ei mizerabilă o coboară pe ea și nu pe Traian Băsescu.
Într-o României în care s-ar face altfel de politică, liderii PNL ar trebui s-o ocolească și s-o înlăture din preajma lor.
Cine-i garantează lui Vasile Blaga că Adriana Săftoiu nu-i consemnează pe ascuns pîrțurile pentru a putea scrie în următorul volum de memorii că e un bășinos?
Cine-i garantează Alinei Gorghiu că Adriana Săftoiu n-o pîndește cînd se apleacă pentru a consemna în caiet că purta chiloți care nu se asortau cu ochelarii?
O cunosc cît de cît pe Adriana Săftoiu.
Nu mi-am imaginat niciodată că o ziaristă (a lucrat la Mediafax) cu o carieră deosebită ca funcționar public (a fost purtător de cuvînt al Guvernului Radu Vasile, consilier la Cotroceni) și ulterior de om politic (parlamentar, lider PDL) se poate coborî peste noapte la postura de menajeră care se uită prin gaura cheii ca să vadă cum se scarpină Stăpînul prin părțile păroase.
De ce a comis Adriana Săftoiu acest gest care o descalifică total ca minim Doamnă?
Sunt mai multe posibile răspunsuri:

  1. A fost și este geloasă pe Elena Udrea.
  2. A vrut să se dea drept cea care-l influența pe Traian Băsescu. Sub puterea acestei supralicitări a propriei persoane, Adriana Săftoiu scrie negru pe alb că ea l-a făcut pe Traian Băsescu să întoarcă din drum decretele prin care Florian Coldea și Silviu Predoiu erau numiți de președinte în funcția de director al SRI, respectiv director al SIE. Numai că nu numai Adriana Săftoiu, dar nici măcar Sfînta Paraschiva nu putea să-l facă pe președinte să întoarcă decretele din simplu motiv că potrivit legii, directorul SRI și directorul SIE sunt numiți de Parlament și nu de președinte.
  3. A vrut să cîștige ceva parale?
  4. A vrut să fie de folos dușmanilor lui Traian Băsescu, mai precis acelor care regizează din umbră campania de compromitere a celor 10 ani de mandat prezidențial?

Eu înclin să cred în ultima ipoteză.
Dvs ce credeți? Aveți și alte ipoteze?
Am preluat articolul de pe Nasul.TV

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here