Ucraina se retrage de la Eurovision

0
203
Maruv

Ucraina a decis să nu participe în acest an la Eurovision. Televiziunea publică din Ucraina a luat această decizie după ce au eșuat încercările de negociere cu primii trei clasați la selecția națională Eurovision: MARUV (artista desemnată câștigătoare), Freedom Jazz (locul 2) și KAZKA (locul 3).

Cu o zi înainte, Maruv a anunțat că nu vrea să participe la Eurovision dacă acest lucru presupune să se transforme într-o „armă politică”. Potrivit televiziunii publice, „câștigătorul selecției naționale Eurovision devine și ambasador cultural al Ucrainei și are datoria de a promova în lumea întreagă nu doar muzica, ci și opinia politică și socială a societății din Ucraina”. Maruv nu a acceptat să semneze contractul și s-a retras. Din nefericire, nici artiștii clasați pe locul al doilea și pe locul al treilea nu au acceptat termenii și condițiile contractului.

Televiziunea publică din Ucraina a dat următorul comunicat de presă: „Eurovisionul reprezintă o șansă pentru fiecare țară să arate ce are mai bun și mai frumos într-un concurs internațional, iar fiecare artist devine un ambasador al țării sale și câștigă fani în lumea întreagă. Dar la selecția națională din acest an, au ieșit la suprafață problemele sistematice cu industria muzicală din Ucraina: faptul că artiștii au conexiuni cu un stat agresor cu care țara noastră este în al 5-lea an de conflict militar. Chiar dacă pentru unii aceste amănunte nu sunt importante, pentru alții sunt de neacceptat. Având în vedere această situație, am decis să ne retragem din concurs în acest an”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here