Un concert cât un festival

0
43

corifei aArticol de Lucian Cremeneanu publicat pe ebihoreanu.ro
Mă gândeam, în timp ce îi ascultam, că fiecare dintre ei poate fi cap de afiș al unui festival de muzică. De altfel, au și fost, nu o dată. Dar, în urma ideii lui Aurel Mitran, impresar iscusit, cei patru urcă din când în când pe scenă deodată. Atunci, își spun corifei și se ocupă cu tandrețurile pentru femei. Că n-au găsit altă rimă.
Un astfel de concert a avut loc marți, 31 iulie, la Timișoara. Intrat primul în scenă, Nicu Alifantis a ales una din chitarele ce îl înconjurau și a început să-i pițige coardele ca fundal sonor pentru apariția colegilor săi: Mircea Vintilă, Alexandru Andrieș și Mircea Baniciu, ultimul intrat, spre surprinderea publicului, de jos, de pe culoarul din sală.
 
Interpretând câte o piesă, alternativ, în ordinea intrării, fiecare corifeu a pus la bătaie un mini „best of” personal. Din această alternanță a rezultat o succesiune de 7 seturi a 4 melodii fiecare, plus încă un set la bis, din care se poate compila lejer o antologie muzicală românească. O antologie incompletă, firește, dar minunată!
 
Ei, și dacă credeți că exagerez, iată titlurile: Poștalionul, Lordul John, E război, Ioane, Diligența de Bizanț, Balada blondelor iubiri, Hanul lui Manuc, Îmi place Tamara, Vara la țară, Umbra, Miruna, Nu-l dau pe azi pentru mâine, Ce bine că ești!, Constantin și Veronica, La Rovine, Tristeţi provinciale, Rar, Strada Popa Nan, Am pneumonie, Eșarfă în dar, Ploaie în luna lui Marte, Oprește-mă la tine, Transport în comun, Înțelegere, Piața Romană nr. 9, Epilog, La telejurnal (schimbată în „Astăzi iar schimb Codul Penal”), Vremuri, Un om pe niște scări, Dimineața devreme și Andrii Popa.
Găsiți cronica în întregime aici:
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-12/un-concert-cat-un-festival-143297.html
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here