Un grup de medici în frunte cu Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, cere respingerea proiectului Legii vaccinării, blocat de 3 ani în Parlament

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
106

Cei 118 medici – de la specialiști în „homeopatie” la medici de familie, medici pediatri, medici chirurgi, specialiști în medicină de urgență, medici ATI, psihiatri sau stomatologi – se declară împotriva „obligativității vaccinării”, chiar dacă proiectul de lege nu a prevăzut nicio secundă obligativitatea. Ei susțin, de asemenea, că „nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor”.

Proiectul de lege nu prevede obligativitatea vaccinării

Ce prevede proiectul legii vaccinării: Copiii vor fi vaccinați cu vaccinurile din Calendarul Național numai cu consimțământul părinților, iar părinții care refuză să își vaccineze copiii trebuie să meargă la consiliere pe tema vaccinării. În caz contrar, ei riscă să fie amendați cu sume între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte, în funcție de numărul refuzurilor. Refuzul vaccinării și după consiliere poate fi sancționat cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei, decizia urmând să fie luată de Comisia de vaccinare din județul respectiv.
(…)

Semnatarii scrisorii: „Nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor”

„Semnatarii prezentei, medici cu drept de liberă practică din România, considerăm că avem o datorie profesională și de conștiință să vă solicităm să respingeți proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a persoanelor în România (PLx 399/2017). Nu suntem împotriva vaccinării în sine, suntem împotriva obligativității vaccinării, suntem pentru consimțământul informat al pacientului. Contrar aparenței, nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor”, arată semnatarii scrisorii deschise adresate Parlamentului.
Pe lista semnatarilor se regăsesc de la Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, până la medici specializați în „homeopatie”, dar și medici de familie, medici pediatri, medici chirurgi, medici specialiști în medicină de urgență, medici ATI, psihiatri sau stomatologi.
Puteți citi articolul în întregime (pe link găsiți și numele medicilor care semnează scrisoarea: https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-24022073-medici-cer-respingerea-legii-vaccinarii.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here