Virgil Iantu isi lanseaza noul proiect muzical intr-un concert exclusiv la Timisoara (1 Martie)

0
45

Se spune ca un artist nu poate renunta niciodata la adevarata sa vocatie, iar in cazul lui Virgil Iantu teoria se confirma. Dupa aproape 14 ani de televiziune, Virgil Iantu revine pe scena cu un nou proiect muzical intitulat Ieri si Azi –  o colectie inedita de piese romanesti cunoscute, o intoarcere in timp la melodii care au marcat mai multe generatii de fani. Noul album va fi disponibil incepand cu primavara aceasta, lansarea programata pentru jumatatea lunii februarie fiind urmata de un concert exclusiv pe 1 martie, la Filarmonica Banatului din Timisoara (Sala Capitol), prezentat de Trachisept.
 
Acest album este o mica istorie a muzicii romanesti, o colectie frumoasa care sper sa placa. Nu are un public tinta anume, este dedicat celor care iubesc muzica romaneasca buna si poate fi ascultat si de catre cei care prefera trupa SIMPLU, dar si de cei care ascultau cu ani in urma Nicu Alifantis” marturiseste Virgil Iantu care si-a dedicat ultimii ani acestui proiect special ce se va materializa la jumatatea acestei luni cu lansarea unui prim material discografic. Ieri si Azi reprezinta o serie de piese romanesti, compuse in stiluri si perioade de timp diferite, dar reunite acum intr-un singur creuzet muzical manuit de George Natsis si Adrian Despot. Rezultatul este o colectie desavarsita de melodii swing, din care publicul a avut deja ocazia sa asculte o mica parte inca de la finalul anului trecut, cand radiourile romanesti au preluat primul single al albumului, Ce bine ca esti, piesa originala fiind interpretata de Nicu Alifantis. Acesta nu este singurul artist a carui compozitie a fost reorchestrata in stilul swing, in cuprinsul noului album regasindu-se si Timpuri Noi (Tanta), Aura Urziceanu (Dor de viata), Loredana (Extravaganza), Directia 5 (Daca ai sti), Stefan Banica (Gaseste-mi loc in inima ta), Simplu(Oare stii), Vita de vie (Praf de stele), Aurelian Andreescu (Dorul) si Holograf (Vreau o minune). „Sper ca acest album, atunci cand se va lansa si il veti asculta, sa va placa si sa ajunga exact acolo unde i-am stabilit eu destinatia.”. Aceasta este dorinta lui Virgil Iantu in ceea ce priveste proiectul sau de suflet ce va fi disponibil in versiune electronica pe iTunes chiar la jumatatea acestei luni.
 
Intoarcerea la valori, emotii si lucruri simple reprezinta pentru fiecare dintre noi un pas important. La fel si pentru Virgil Iantu, sustinut in demersurile sale de a se intoarce la muzica simpla, de buna calitate, de Trachisept, un produs natural pentru ingrijirea gatului si a corzilor vocale. Brandul ii va fi alaturi primavara aceasta odata cu debutul turneului national de promovare a albumului Ieri si Azi. Daca fanii din Bucuresti au avut deja ocazia sa vada o mica parte din ceea ce inseamna versiunea live a noului proiect muzical, e randul publicului din tara sa-l redescopere pe Virgil Iantu, reintors la prima sa iubire: muzica. Turneul va cuprinde mai multe orase, toate spectacolele urmand a se desfasura in formula extinsa, alaturi de muzicienii de la Bucharest Jazz Orchestra. Primul concert va avea loc pe 1 martie, la Filarmonica Banatului din Timisoara, orasul natal al artistului, Sala Capitol, mai multe detalii despre celelalte concerte urmand a fi facute publice in curand.
 
Biletele pentru show-ul din Timisoara vor fi disponibile incepand de maine, 8 februarie, pe Myticket.ro, la mai multe categorii de pret in functie de distanta fata de scena: 70, 90 si 120 de lei, in zilele urmatoare acestea putand fi achizitionate si din reteaua magazinelor Diverta.
 
Informatii suplimentare cu privire la albumul si turneu Ieri si Azi vor fi disponibile si pe site-ul artistului www.virgiliantu.ro.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here